Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Nikon umožňuje fotografom športu a divých zvierat i cestovateľským fotografom dosiahnuť lepšie zábery snímané z ruky pomocou nového teleobjektívu AF-P NIKKOR 70 – 300 mm f/4,5 – 5,6E ED VR.

Vďaka rýchlejšiemu automatickému zaostrovaniu a režimu stabilizácie obrazu SPORT udržíte krok s akciou bez zníženia ostrosti. Vodotesné vyhotovenie s nižšou hmotnosťou môžete vziať kamkoľvek.

Výraz tváre víťaza alebo vtáky počas letu – najnovšia verzia tohto plnoformátového teleobjektívu so zoomom umožňuje snímať výnimočné fotografie a videosekvencie. Tento objektív AF-P NIKKOR sa pýši krokovým motorom od spoločnosti Nikon, ktorý zaostruje na objekty mimoriadne rýchlo a ticho. Stabilizácia obrazu (VR) je teraz rýchlejšia, tichšia a efektívnejšia.

Tento objektív tiež ťaží z režimu stabilizácie obrazu SPORT pochádzajúceho z profesionálnych objektívov Nikon. Režim stabilizácie obrazu SPORT, ktorý je stálicou v obľúbenosti medzi fotografmi snímajúcimi akciu, umožňuje fotografom spoľahlivo sledovať rýchlo sa pohybujúce objekty – dokonca aj vtedy, keď sa pohybujú nepravidelne. Medzi ďalšie funkcie pochádzajúce z profesionálnych objektívov Nikon patrí elektromagnetická clona, ktorá zaručuje presné expozície pri vysokých frekvenciách snímania.

A voliče režimov zaostrovania A/M a M/A umožňujú ovládať manuálne doostrenie jednoduchým otočením zaostrovacieho krúžku. Obľúbená možnosť športových fotografov, režim M/A, umožňuje prepínať prakticky bez akéhokoľvek oneskorenia. Režim zaostrovania A/M je menej citlivý s cieľom zabrániť nechcenému prepnutiu do manuálneho režimu.

Dirk Jasper, Manager of Product Marketing, Nikon Europe povedal: „Nový objektív AF-P 70 – 300 mm sprístupňuje množstvo možností snímania z ruky pomocou teleobjektívu. Spoločnosť Nikon má tradíciu integrácie osvedčených profesionálnych technológií do cenovo dostupnejších objektívov, z ktorej ťaží aj tento nový objektív so zoomom. Profesionálne funkcie, ako je napríklad režim stabilizácie obrazu SPORT a manuálne doostrenie (M/A), znamenajú veľký rozdiel pre fotografov snímajúcich v náročných podmienkach.“

Významná inovácianové funkcie objektívu AF-P NIKKOR 70 – 300 mm f/4,5 – 5,6E ED VR

Väčšia flexibilita: tento 70 – 300 mm teleobjektív so zoomom (105 – 450 mm, ak sa použije s jednookou zrkadlovkou Nikon formátu DX) sa teraz pýši najkratšou zaostriteľnou vzdialenosťou 1,2 m v celom rozsahu priblíženia a maximálnym reprodukčným pomerom 0,25×.

Krokový motor AF-P: pre ultrarýchle a ultratiché automatické zaostrovanie. Umožňuje zaznamenávať videosekvencie s prakticky nulovým hlukom pohonu.

Pokročilá stabilizácia obrazu (VR): umožňuje snímať s časmi uzávierky až o 4,5 kroku dlhšími, než je obvykle možné.¹

Režim stabilizácie obrazu SPORT: poskytuje stabilnejší obraz v hľadáčiku, čo je praktické pri snímaní mimoriadne rýchlej akcie alebo pri pohybe objektívu zároveň s objektom.

Konštrukcia vzdorujúca vplyvom počasia: každá pohyblivá časť objektívu je utesnená proti čiastočkám prachu a kvapkám vody.

Elektromagnetická clona s deviatimi lamelami: umožňuje trvalé automatické riadenie expozície dokonca aj počas rýchleho sériového snímania. Zaoblené lamely clony umožňujú dosiahnuť prirodzene vyzerajúce rozostrené pozadie (bokeh).

Špičkové ovládanie: voliče režimov zaostrovania A/M a M/A. Zaostrovací krúžok aj krúžok zoomu majú vrúbkovaný povrch, ktorý umožňuje pevné uchopenie.

 

Značky: