S príchodom značky sme boli skeptickí, ale výrobca to myslí s extra podporou vážne.

HDM Global, výrobca ktorý stojí za značkou Nokia, ešte septembri informoval o aktualizáciách pre svoje smartfóny. Android 8.0 Oreo sa dostane na všetky jeho modely z radu smartfónov.

V prípade Nokia 2 je tu situácia ešte priaznivejšia. Je to smartfón za 99 EUR, ktorý má jasnú cieľovku – a tomu odpovedajúce parametre (4-jadrový Snapdragon 212 1,3 GHz; 1 GB RAM / 8 GB úložisko). Ten bude mať podľa zástupcu značky špeciálne upravenú verziu Android 8.1. Nepôjde síce priamo o verziu Go, no veľa si z tejto verzie verme. To poteší všetkých, čo majú záujem o tento smartfón a najmä plynulejšie reakcie aj na menej výkonnom zariadení. Práve toto potvrdil Juho Sarvikas (Chief Product Officer) na svojom Twitteri. Zatiaľ nie je pre tento model dostupná OTA aktualizácia. Má sa objaviť neskôr, až po rozšírení Orea na modely Nokia 3 / 5 / 6.

Android Go je verzia, ktorá je zameraná na zariadenia s malou kapacitou RAM a úložiskom. Typicky je stavaná na to, aby zvládla bežať na zariadeniach s 512 alebo 1 GB RAM. Obsahuje upravené aplikácie od Googlu a ďalšie mechanizmu, vďaka čomu sú aj low-end telefóny vcelku dobre použiteľné. Silnou stránkou je aj menšie kapacitné využitie a ponechanie viac priestoru pre skutočné dáta používateľa.

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Nokia 1 bude mať Android Go

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.