Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Športové vozidlá MINI John Cooper Works boli vždy najrýchlejšími modelmi značky a maximalizujú pre MINI typický pocit z jazdy ako v motokáre. Model MINI John Cooper Works 1to6 Edition (kombinovaná spotreba paliva: 6,9 – 6,6 l/100 km; kombinované emisie CO2: 157 – 151 g/km podľa metodiky WLTP), ktorý je celosvetovo limitovaný na 999 kusov, obzvlášť autentický spôsobom podčiarkuje výkonný športový charakter hnacieho ústrojenstva.

„Modely MINI John Cooper Works majú svoje korene v motoršporte. S MINI John Cooper Works 1to6 Edition oslavujeme slávnu pretekársku tradíciu značky MINI a maximalizujeme zážitok z jazdy, ktorý je pre značku typický,“ hovorí Stefanie Wurst, Head of MINI.

Manuálna šesťstupňová prevodovka robí z MINI John Cooper Works unikátny vysoko výkonný model. Spolu so štandardne dodávanými pedálmi z nerezovej ocele podčiarkuje priamo radená manuálna prevodovka dynamické reakcie motora a je symbolom vzrušujúceho pretekárskeho pocitu MINI John Cooper Works. Dôraz na tento neriedený a autentický zážitok z jazdy so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou dal modelu 1to6 Edition jeho názov.

Limitovaná edícia s puristickými dizajnovými detailmi

MINI John Cooper Works 1to6 Edition už zvonku signalizuje individuálny štýl a výnimočný výkon. Predná časť sa vyznačuje maskou chladiča s lesklo čiernym orámovaním v Piano Black a účinnými veľkými nasávacími otvormi zaisťujúcimi reguláciu teploty motora a bŕzd. V kombinácii s čiernou farbou karosérie Midnight Black dodávajú elegantné čierne detaily vozidla svojský vzhľad. Pre značku typické bočné ozdobné prvky sú taktiež vyvedené v lesklo čiernej farbe Piano Black.

Od prednej kapoty cez aerodynamický zadný spojler až po zadný nárazník – históriu motoršportu značky MINI podčiarkuje pre túto edíciu špecifický stredový pozdĺžny pruh. MINI John Cooper Works 1to6 Edition stelesňuje neskrotnú túžbu po slobode, či už na pretekárskej dráhe, alebo v každodennom živote. Logo edície v striebornej, bielej a červenej farbe umocňuje charakter limitovanej edície. Objavuje sa na C-stĺpikoch a súčasne aj na bočných ozdobných prvkov. Výnimočný vzhľad špeciálneho modelu dopĺňajú 18-palcové kolesá Circuit Spoke v čiernej farbe Jet Black.

Exkluzívny charakter interiéru navodzujú prahy dverí s logom špecifickým pre edíciu 1to6. Dekoratívne obloženie palubnej dosky pred spolujazdcom nesie 3D reliéf loga edície s prelínajúcimi sa typickými farbami. Čierny nápis „One of 999“ naľavo od volantu odkazuje na limitovaný počet kusov edície MINI John Cooper Works 1to6 Edition. Radiaca páka je vo farbách loga edície s červenou grafikou na pozadí a červeným koženým prešívaním.

Svetová premiéra na 24-hodinovke na Nürburgringu.

Dynamický vzhľad, sýty zvuk motora a štvorvalcový dvojlitrový motor twinpower turbo sú len niektoré z prvkov motoršportom inšpirovaných modelov MINI John Cooper Works. Svedčí o tom, že všetko je zamerané na športovú jazdu a maximálnu precíznosť ovládania. Športový podvozok tohto špeciálneho modelu bol testovaný na rôznych tratiach, samozrejme vrátane Severnej slučky okruhu Nürburgring. MINI John Cooper Works 1to6 Edition je tiež symbolom legendárneho pocitu z jazdy ako v motokáre a dokonalej ovládateľnosti. Svojimi pôsobivými jazdnými vlastnosťami nadväzuje na odkaz pretekárskej legendy Johna Coopera.

V tejto súvislosti sa svetová premiéra limitovanej edície uskutoční 20. mája 2023 pri príležitosti pretekov 24 hodín na Nürburgringu. Špeciálne pre tieto preteky upravený MINI John Cooper Works 1to6 Edítion bude v sobotu spoločne s MINI John Cooper Works tímu Bulldog Racing nadväzovať na tradičnú pretekársku históriu MINI.

Exkluzívny model MINI John Cooper Works 1to6 Edition bude v ponuke od septembra 2023 v Európe, USA, Kanade a Mexiku.

Značky: