Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Televízory LG OLED s technológiou Dolby Vision ponúkajú ako prvé  možnosť hrania v rozlíšení 4K pri obnovovacej frekvencii až 120 Hz

Spoločnosť LG Electronics (LG) s hrdosťou oznamuje, že ako prvý výrobca televízorov ponúka možnosť podpory žiadanej technológie Dolby Vision® HDR pri rozlíšení 4K a frekvencii až 120 Hz pre hranie hier na kompatibilných platformách, čím potvrdzuje svoj záväzok poskytovať najlepšie herné zážitky na veľkej obrazovke. Vďaka vylepšeným herným funkciám a pohodlnému, používateľsky prívetivému ovládaniu sú prémiové televízory LG pripravené poskytnúť novú generáciu herných zážitkov.

Aktuálne uvoľnený firmware vo verzii 03.15.27, zaisťuje LG OLED televízorom radu C1 a G1 ako prvým na svete podporu Dolby Vision HDR v rozlíšení 4K pri 120 Hz na kompatibilných herných platformách. V júli obdržia aktualizáciu aj ďalšie prémiové modely televízorov LG pre rok 2021, ako sú OLED televízory radu Z1, QNED Mini LED radu QNED99 a NanoCell NANO99. Ďalšie modely z modelových radov 2021 a 2020 sú aktuálne testované na možnosť hrania hier s podporou Dolby Vision s obnovovacou frekvenciou 60Hz alebo 120Hz.

Firmware zavádza aj ďalšiu funkciu, ktorá značne spríjemní herný zážitok. Nová funkcia Game Dashboard je k dispozícii na všetkých televízoroch LG pre rok 2021 vybavených funkciou Game Optimizer.  Jedná sa o plávajúcu ponuku na obrazovke, podobnú displeju head‑up (HUD), ktorý sa nachádza v mnohých hrách. Funkcia umožňuje používateľom rýchlo zobraziť nastavenie televízora a prepínať medzi rôznymi žánrami – Štandard, FPS, RPG alebo RTS – bez nutnosti pozastaviť akciu. Na panely sa taktiež zobrazuje stav ďalších aktivovaných režimov, ako je stabilizátor čiernej, nízka latencia a variabilná obnovovacia frekvencia (VRR). Pre prístup k ďalším nastaveniam môžu používatelia spustiť nástroj Game Optimizer priamo z ovládacieho panela hry.

Televízory LG OLED, ktoré zapálení hráči a rešpektované média na celom svete uznávajú ako najlepšie televízory pre hranie hier, sa môžu pochváliť funkciami, vďaka ktorým hry akéhokoľvek žánru vyzerajú neuveriteľne plynule a svižne. Vďaka minimálnemu oneskoreniu obrazu a okamžitej odozve poskytujú televízory LG úžasné hranie, ktoré môže používateľom pomôcť vyšplhať až na vrchol rebríčkov v ich obľúbených súťažiach na konzolách novej generácie alebo počítačoch.

Značky: