Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prepínače série XGS2220 sú pre prevádzkovateľov rozsiahlych distribuovaných sietí riešením, ako uspokojiť stále rastúce požiadavky na prenosovú kapacitu.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi predných dodávateľov bezpečných sieťových riešení využívajúcich prednosti cloudu, predstavila novú sériu L3 prístupových prepínačov XGS2220. Nové prepínače malým a stredne veľkým organizáciám pomáhajú držať krok so stále vyššími nárokmi a očakávaniami užívateľov ich sietí.

Rastúce požiadavky na prenosovú kapacitu a možnosti najmodernejších zariadení, ako sú bezdrôtové prístupové body podporujúce štandard WiFi 6/6E, notebooky, servery a pracovné stanice predstavujú pre dnešné siete obrovskú záťaž. Riešenie ponúkajú všestranné a funkciami nabité prepínače série XGS2220, ktoré sú určené malým a stredne veľkým organizáciám, hotelom, školám, systémovým integrátorom a poskytovateľom služieb prevádzkujúcim distribuované siete pre 300 až 500 užívateľov.

Plnohodnotné riešenie, ktoré splní všetky nároky

Séria XGS2220 zahŕňa šesť modelov s 24 a 48 gigabitovými portami pre štandardné sieťové pripojenie, pričom tri modely z nich podporujú napájanie cez Ethernet (PoE). Jeden model tejto série ponúka dokonca 24 SFP portov pre optickú kabeláž, vďaka čomu umožňuje na gigabitovú rýchlosť upgradovať širokú paletu zariadení v rôznych sieťových infraštruktúrach. Vďaka kapacite PoE napájania 400 až 960 W dokážu modely s PoE hravo napájať najmodernejšie prístupové body štandardu WiFi 6/6E, VoIP telefóny, bezpečnostné kamery a zariadenia s technológiou AVoIP.

Všetky modely tejto série majú šesť 10G uplink portov, vrátane štyroch 10G SFP+ portov pre zaistenie rýchleho pripojenia prepínača ako celku a dva dodatočné multigigabitové 1G/2.5G/5G/10G RJ-45 porty pre flexibilnejšie pripojenie k serverom, sieťovým úložiskám a ďalším vysokorýchlostným sieťovým zariadeniam.

Nová séria prepínačov je súčasne navrhnutá s dôrazom na nároky podnikových aplikácií. Tieto prepínače podporujú všetky funkcie druhej sieťovej vrstvy – vrátane pokročilých funkcií, ako napr. QinQ VLAN tunnelling a preklad VLAN – a L3 statické routovanie, čo užívateľom dáva lepšiu kontrolu nad väčšími a zložitejšími sieťami.

Pre zaistenie čo najefektívnejšej prevádzky sú prepínače vybavené chytrým ventilátorom, ktorý svoju rýchlosť prispôsobuje prevádzkovej teplote prepínača, čím niejenže šetrí energiu, ale tiež minimalizuje hladinu hluku. A v neposlednom rade je nutné zmieniť vysokú kvalitu komponentov, ktorá je zárukou dlhej životnosti prepínača.

Jednoduché pripojenie a flexibilná správa

Prepínače série XGS2220 je možné spravovať lokálne alebo prostredníctvom cloudovej platformy Nebula. Vďaka tomuto riešeniu je možné prepínač riadiť spôsobom vyhovujúcim jeho vlastníkovi a naviac medzi oboma spôsobmi správy prechádzať podľa aktuálnej potreby.

Prepínače série XGS2220 sú dodávané s ročnou licenciou Nebula Pro, ktorá v sebe zahŕňa pokročilú technológiu IGMP, upozornenie na základe analýzy sieťovej prevádzky a ďalšie funkcie. Reselléri, poskytovatelia riadených služieb aj správcovia sietí sa tak môžu sami presvedčiť o jednoduchom použití, škálovateľnosti a flexibilite sieťového riešenia Nebula od spoločnosti Zyxel.

Prepínače stvorené pre profesionálne AVoIP riešenia

Prepínače série XGS2220 podporujú režim Networked AV, vďaka čomu predstavujú jednoduché a stabilné sieťové riešenie pre školy, športové bary, pracoviská dispečinku a ďalšie miesta využívajúce veľkoplošné obrazovky. Pre zaistenie čo najefektívnejšej prevádzky sú súčasťou režimu Networked AV špeciálni sprievodcovia nastavením najčastejšie používaných funkcií AVoIP a tiež samostatný ovládací panel zobrazujúci kľúčové údaje napr. o portoch, systéme a prenosovej kapacite.

„Prepínačmi XGS2220 zákazníkom prinášame spoľahlivé riešenie stále rastúcich požiadaviek moderných zariadení na prenosovú kapacitu,“ poznamenáva Kell Lin, Senior Associate Vice President divízie Networking v spoločnosti Zyxel Networks. „Tieto prepínače sú vyrobené tak, aby obstáli aj v náročnej prevádzke, a súčasne poskytujú nové funkcie a možnosti správy, vďaka ktorým je ich prevádzka maximálne jednoduchá.“

Značky: