Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Zyxel na trh uviedla tri 5G/LTE routery, ktoré je možné nastaviť a spravovať na diaľku pomocou cloudovej platformy Nebula. Užívateľom sa tým otvára možnosť získať ešte lepšiu zálohu k pevnej linke alebo hlavné pripojenie k internetu.

5G/LTE patrí medzi najzaujímavejšie technológie poslednej doby. Jej predchodca, štvrtá generácia (4G) LTE, výrazne zrýchlila mobilné dátové pripojenie, čo so sebou prinieslo skutočný boom online služieb a mobility. Teraz je na scéne technológia 5G, ktorá umožňuje teoretickú prenosovú rýchlosť až 16 Gbps a otvára svet úplne nových možností.

Firmy aj užívatelia si túto príležitosť uvedomujú, a preto je medzi nimi konektivita 5G/LTE stále obľúbenejšia. Z tohoto dôvodu sa spoločnosť Zyxel rozhodla uviesť na trh 5G/LTE zariadenia, ktoré je možné spravovať prostredníctvom platformy Nebula. Zákazníci už väčšinou preferujú správu sieťovej infraštruktúry pomocou platformy Nebula, pričom možnosť zariadení ovládať na diaľku dvojnásobne ocenia v prípade produktov 5G/LTE.

Bežná prax

Popularita 5G/LTE stúpa s rastúcim povedomím verejnosti o tom, že sa jedná o praktický spôsob, ako získať zálohu k pripojeniu cez pevnú linku a tiež samostatné pripojenie na internet.

Nasadenie technológie 5G/LTE ako „záchranného lana“ v prípade výpadku širokopásmového pripojenia je už dnes bežné. Vďaka rastúcej spoľahlivosti a relatívne nízkym nákladom na 4G sa LTE už predtým stalo praktickým riešením pre dátovú konektivitu. Teraz jeho atraktivita ďalej stúpa s tým, ako sa rozširuje pokrytie 5G.

V porovnaní so svojim predchodcom predstavuje technológia 5G/LTE obrovský krok vpred a vďaka svojej rýchlosti sa považuje za vhodnú alternatívu k pevným linkám. Tiež v Európe stále existujú vzdialené regióny bez akéhokoľvek pripojenia po pevnej linke. A práve pre také miesta je 5G dokonalým riešením. A dokonca aj v krajinách prvého sveta ešte dnes narazíte na oblasti, a to vrátane niektorých veľkých miest, kde rýchlosť pripojenia sotva prekročí 30 Mbps. To nie je žiadna sláva v porovnaní s rýchlosťou 70 Mbps, ktorú môžete čakať v prípade pripojení 4G LTE. A netreba dodávať, že 5G je ešte vyššia liga.

Všetky tieto faktory vedú k vysokému dopytu po riešeniach 5G/LTE. Než čakať na inštaláciu optických káblov, firmy aj domáci užívatelia si radšej zaobstarajú 5G/LTE routery, ktoré používajú k hlavnému pripojeniu na internet. V takom prípade potom ako záloha slúži pevná linka.

Vzdialená správa

Nie je preto prekvapením, že 5G/LTE routery značky Zyxel zažívajú veľké predajné úspechy. Na základe spätnej väzby zákazníkov naviac na trh uviedli tri nové zariadenia, ktoré je možné inštalovať a spravovať na diaľku pomocou cloudovej platformy Nebula. Konkrétne sa jedná o 5G interiérový router, 5G vonkajší router a 4G interiérový router.

Či už sa 5G/LTE zariadenie používa k záložnému alebo hlavnému pripojeniu, možnosť jeho vzdialenej správy, t.j. konfigurácia, monitoring prevádzky a realizácia všetkých úprav na diaľku, je skutočnou výhodou. Správcovia vďaka nej získavajú viac flexibility, čo mnohé organizácie ocenia najmä v dnešnej dobe, kedy stále častejšie pracujeme z domu.

Ruku v ruke s pokračujúcim zavádzaním služieb 5G predpokladáme, že popularita LTE bude naďalej stúpať a s ňou tiež predaje našich 5G/LTE routerov. A k tomu by mali prispieť tiež ich nové modely s podporou platformy Nebula. Pokiaľ hľadáte záložné riešenia k vášmu širokopásmovému pripojeniu alebo žijete v mieste, kde pripojenie cez pevnú linku neexistuje alebo je pomalé, potom je 5G/LTE možnosťou, ktorá určite stojí za zváženie.

V prípade záujmu o viac informácií ohľadom Zyxel LTE produktov prosím kontaktujte obchodné oddelenie alebo partnera spoločnosti Zyxel.

Petr Koudelka Senior Sales Engineer zo spoločnosti Zyxel.

Značky: