Rýchlosť čítania dosahuje až 2500 MBps.

Samsung uvedie v októbri na trh nové SSD úložisko. Nazýva sa 950 Pro a obsahuje viacero najnovších technológií (V-NAND a NVMe). Vďaka tomu dokáže dosiahnuť rýchlosť sekvenčného čítania až 2500 MBps. V prípade sekvenčného zápisu je rýchlosť až 1500 MBps. Novinka je 3 až 4-násobne rýchlejšia v porovnaní s predchádzajúcou verziou, SSD diskom Samsung SSD 850 Pro.

Výrobca dosiahol výrazné zlepšenie vďaka technológii NVMe (Non-Volatile Memory Host Controller Interface). Nahradil ňou starší štandard AHCI (Advanced Host Controller Interface), ktorý navrhol Intel ešte v roku 2004 pre klasické pevné disky. Novinkou je aj moderný formát, ktorý má označenie M.2 (viď. titulný obrázok) a prepojenie s počítačom pomocou PCI-Express namiesto štandardného SATA rozhrania.

Nové disky sa dostanú na trh budúci mesiac a americké ceny sú nasledujúce: 199,99 USD za 256 GB verziu, resp. 349,99 USD za 512 GB úložisko.

samsung_950PRO_SSD_2_nowat

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit