AMD včera oznámilo, že bude aj naďalej pokračovať v strategickom partnerstve so spoločnosťou Samsung.

AMD bude poskytovať Samsungu licencie na novo predstavenú architektúru RDNA (Radeon DNA), ktorá má poháňať nové grafiky v najbližších desiatich rokoch. Obidve spoločnosti uviedli, že partnerstvo bude klásť dôraz na mobilné zariadenia, najmä smartfóny. Generálna riaditeľka AMD Dr. Lisa Su uviedla: „Toto strategické partnerstvo rozšíri dosah našej vysoko výkonnej grafickej karty Radeon na mobilný trh, čím sa výrazne rozšíri základňa používateľov Radeon a vývojový ekosystém.

Spoločnosť AMD sa už dlhé roky zameriava na vylepšovanie grafiky Radeon a chce získať dominantné postavenie na trhu, k čomu už podnikla viacero strategických krokov. AMD poskytuje Samsungu prístup ku svojej grafickej architektúre, na základe ktorej bude Samsung vyrábať svoje čipy. Kórejská spoločnosť bude využívať RDNA od AMD pre vysoko výkonnú grafiku s veľmi nízkymi energetickými nárokmi.

Spolupráca AMD so Samsungom je len ďalšou z radu podobných spoluprác. Sony a Microsoft spolupracujú s AMD už takmer desaťročie. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že AMD sa venuje iba vlastnému vývoju, pričom spoločnosti sa veľmi dobre darí aj pri budovaní nových partnerstiev a ďalšej spolupráce.

Bude preto veľmi zaujímavé sledovať, čo zo spolupráce Samsung – AMD vzíde, pretože teraz je to prvýkrát, čo AMD vstupuje do segmentu mobilných zariadení.

Zdroj: TomsHardware

Prečítajte si aj:

Xiaomi ukázalo smartfón so zabudovanou selfie kamerou v displeji

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.