Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosti Samsung Electronics a KT podpísali zmluvu na dodávku riešenia Narrow Band – Internet of Things (NB-IoT). Samsung a KT stanovili dokončenie príprav NB-IoT pre oficiálne komerčné spustenie na začiatok tohto roka a dohodli sa na novom rozvoji trhu internetu vecí.

Spoločnosti plánujú modernizáciu základňových staníc NB-IoT a nasadenie virtualizovaného jadra, potom bude v druhom štvrťroku tohto roka nasledovať plošné spustenie komerčnej siete.

Technológia NB-IoT, ktorá dokáže využiť existujúcu infraštruktúru sietí 4G LTE vrátane základňových staníc a antén, znamená výrazné skrátenie doby potrebnej na nasadenie technológií internetu vecí. Zároveň bude možné zaručiť pokrytie v oblastiach, v ktorých sú sprevádzkované siete 4G LTE. Pri inštalácii replikátorov v oblastiach so zlým pokrytím, ako sú horské oblasti a podzemné priestory, bude služba IoT naďalej k dispozícii všade tam, kde sú poskytované služby LTE.

„Komerčné spustenie NB-IoT posunie hranice sveta IoT a umožní nám postaviť sa na trhu IoT na samé čelo,“ povedal June Keun Kim, senior viceprezident a vedúci divízie Giga IoT spoločnosti KT. „Naším cieľom je hľadať obchodné modely naprieč rôznymi oblasťami ľudskej činnosti. Jedným z hlavných príkladov môže byť záchranná vesta vyvinutá spoločnosťou KT, ktorá chráni užívateľov prostredníctvom komunikácie s okolitými objektmi v naliehavých situáciách pri horolezeckých výstupoch. Tento spôsob hľadania a vývoja predstaví našim zákazníkom v podstate nový súbor hodnôt.“

„NB-IoT je technológia, ktorá umožňuje komunikáciu medzi objektmi za predpokladu, že je v danej oblasti k dispozícii sieť LTE. Zákazníkom umožní využívať služby IoT bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzajú, vrátane horských oblastí alebo vo vnútri budov,“ uviedol Jinsoo Jeong, senior viceprezident a vedúci oddelenia Domestic Business Marketing divízie Network spoločnosti Samsung Electronics. „Spoločnosť Samsung ako strategický partner KT pre komerčné spustenie NB-IoT je potešená, že má možnosť podieľať sa na procese vytvárania „prepojeného sveta“, ktorý reálne prepojí ľudí a objekty.“

NB-IoT na rozdiel od sietí 4G LTE, ktoré využívajú šírku pásma v rozsahu 10 ~ 20 MHz, používa úzku šírku pásma – 200 kHz. To v podstate znamená, že táto technológia je vhodná pre prípady, ktoré vyžadujú nízku prenosovú rýchlosť a nízku spotrebu batérie zariadenia. Príkladom vhodného použitia môže byť kontrola dodávok elektriny/vody alebo sledovanie polohy. Očakáva sa, že táto technológia vytvorí nespočetné množstvo obchodných príležitostí, pretože zotrie hranice medzi sektormi, ako je možné vidieť na vývoji inteligentných zavlažovacích systémov, ktoré majú zabezpečiť bezprecedentnú úroveň presnosti pri sledovaní a riadení poľnohospodárskych plôch.

Značky: