Samsung a LG Innotek zatvorili továrne v Južnej Kórei po potvrdení viacerých prípadov Koronavírusu.

Spoločnosti Samsung Electronics a LG Innotek zatvorili svoje prevádzky v Južnej Kórei po tom, čo správy potvrdili, že u niektorých zamestnancov bol potvrdený Koronavírus.

Továreň na výrobu smartfónov spoločnosti Samsung v regióne Gumi, ktorá má najviac potvrdených prípadov na Koronavírus, bola úplne zatvorená do nedele večera (1. marca 2020). Spoločnosť aktuálne pracuje na dezinfekcii priestorov, v ktorých pracovali infikovaní pracovníci. Spoločnosť uviedla, že tieto výrobné priestory by mali byť opäť k dispozícii v utorok popoludní (3. marca 2020).

Samsung factory Gumi

Zdroj: Samsung Rumors

Spoločnosť okrem toho prijíma všetky potrebné opatrenia na zabezpečenie prevencie a ďalšieho šírenia vírusu. 

Uzavretie výrobnej linky v regióne Gumi je pomerne veľkým zásahom do výrobnej prevádzky, pretože práve tam sa  vyrábajú smartfóny Galaxy Z Flip a Galaxy S20. Aj keď ide o aktuálne vlajkové lode, oba modely predstavujú len malú časť z celkovej výrobnej kapacity.

LG Innotek 

Podobne je na tom aj spoločnosť LG Innotek, ktorá je známa dodávkami modulov fotoaparátov pre Apple, ktorá takisto zatvorila továreň v rovnakom regióne. Spoločnosť tiež musela zatvoriť výrobné linky po tom, čo bol zistený pozitívny nález na Koronavírus. Prevádzka by však mala v najbližších hodinách už naplno fungovať.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Táto interaktívna mapa vám poskytne komplexný prehľad o šírení koronavírusu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.