Samsung a LG zatiaľ svoje výrobné fabriky na displeje nezatvoria.

Je to prirodzené aj napriek výraznejšiemu nástupu OLED technológie do menších ale najmä väčších displejov.

Podľa správy servera ETNews mali fabriky LG postupne ukončovať výrobu vo všetkých generáciách fabrík. Tie boli totiž na rôznej technologickej úrovni a postupne mali sa mal výroba LCD zastaviť u 3,5. generácie, 4. generácie a takisto piatej generácie do konca minulého roka.

Zatiaľ sa tak nestalo a tieto plány sa posúvajú až na koniec prvého polroka 2017. To je však takisto otázne, zatiaľ ide o predpoklad. Správa tiež hovorí, že fabriky piatej generácie by sa mali premeniť na výrobne kompatibilných displejov na technológii OLED.

OLED displej,ktorý sa dá kúpiť na AliExpresse

V prípade Samsungu chceli fabriky 6. a 7. generácie zatvoriť do konca tohto roka alebo minimálne v nich prestať vyrábať LCD displeje. Už teraz sa však počíta s tým, že sa tento termín nedodrží.

Správy tiež hovoria o tom, že by sa mohli naplniť predpovede o nedostatku OLED a AMOLED displejov v tomto a ďalšom roku. Uvidíme, ako to celé dopadne a koľko zariadení s novými displejmi bude na trhu. Zatiaľ to stále vyzerá štatisticky lepšie pre LCD displeje.

Minimálne počtom zariadení v mobilnom segmente. Ak už sa bavíme o TV, tam je situácia iná, najmä v obrovskej zobrazovacej ploche. Preto sa požiadavka na OLED citeľne vyvažuje. Ani nie tak počtom zariadení ako celkovým potom „pixelov“, ktoré bude treba vyrobiť.

Zdroj: Android Authority

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.