Spoločnosti sa v aktualizáciách darí.

Android 11 sa tak dostal na množstvo telefónov a tabletov už s nadstavbou One UI 3.0. Samsung však predstavil s uvedením série Galaxy S21 menšiu revíziu používateľského rozhrania. Aktualizácia na verziu One UI 3.1 sa už stihla dostať na viacero modelov telefónov a tabletov. Je pritom zjavné, že aktualizovaniu na túto verziu rozhrania nie je ani zďaleka koniec.

Prichádzajú viaceré správy o dostupnosti One UI 3.1 pre série Galaxy S10, Galaxy Note20, Z Fold 2, Z Flip, Z Flip 5G a Note10. Niektoré z vydaní sú pritom dostupné iba regionálne – napríklad aktualizácia pre sériu Galaxy S10 je väčšinou dostupná v Európe, čo však neznamená, že neskôr nebude dostupná aj globálne.

Stále čakáme na aktualizáciu niektorých telefónov série A a je možné, že sa spoločnosť Samsung rozhodne neskôr pridať aj ďalšie zariadenia.

One UI 3.1 je založené na Androide 11, obsahuje však niekoľko ďalších softvérových funkcií, ktoré ako prvé debutovali v smartfónoch série Galaxy S21. Väčšina vylepšení sa týka fotoaparátu, ako napríklad režim Enhanced Single Take, guma objektu a efekty videohovorov pre niektoré aplikácie. K dispozícii je tiež funkcia Private Share využívajúca blockchain, inteligentné domáce ovládacie prvky v Rýchlych nastaveniach a ďalšie drobné zmeny v prostredí.

Iba prednedávnom sme v redakcii obdržali aktualizáciu na One UI 3.1 aj pre model Galaxy S20+. Prechod na aktuálne najnovšiu verziu One UI hodnotíme veľmi pozitívne. Napríklad  z pohľadu plynulosti prostredia, nových možností čítačky správ Samsung Free, adaptívneho štítu pre pohodlie očí, bezdrôtového DeX pripojenia pre PC, alebo nových možností pri bezdrôtovom audiu.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Knox Vault: Dáta z vášho telefónu sa nikdy nedostanú do nesprávnych rúk

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.