Kórejská spoločnosť sa doteraz intenzívne zameriavala na aktualizáciu svojich zariadení na Android 11 s One UI 3.0.

Aktualizované už boli série Galaxy S20, Galaxy Z Fold 2, Z Flip a nespočetné množstvo ďalších telefónov. Je však zrejmé, že Samsung stále nepriniesol svojim používateľom najnovšiu verziu používateľského rozhrania One UI. Ešte koncom januára stihol Samsung aktualizovať na One UI 3.1 modely Galaxy Tab S7 a S7+. To prinieslo lepšie prepojenie medzi týmito tabletmi a modelmi série Galaxy S21. 

Samsung iba pred pár hodinami oznámil, že aktuálnu verziu používateľského prostredia One UI 3.1 prinesie aj pre všetky zariadenia modelového roka 2020. Spoločnosť sa v podstate snaží priniesť vybrané softvérové funkcie vlajkových modelov do „starších“ zariadení, aby medzi nimi nevznikol veľký funkčný rozdiel.

Aké novinky prináša One UI 3.1?

One UI 3.1 pre zariadenie roka 2020 prinesie vylepšenia predovšetkým v oblasti fotoaparátu. Aktualizácia obsahuje režim Enhanced Single Take (Vylepšené Jednotlivé snímanie), ktorý umožňuje fotografovať rôzne typy obrázkov a videí iba jedným kliknutím. Object Eraser (Vymazanie objektov) je pomerne jedinečný nástroj, pretože odstraňuje objekty, ktoré na fotografii nechcete mať.

Samsung konečne umožní používateľom Galaxy smartfónov prestať používať aplikáciu Daily, ktorá bola aj podľa nás mierne nedoladená. Namiesto nej prichádza novinka (už dostupná aj pre sériu Galaxy S20) s názvom Samsung Free. Pre zariadenia s One UI 3.1 bude povolená automaticky s možnosťou voľby medzi Google Feed a Samsung Free. 

Novinkou pre zariadenia roka 2020 bude aj funkcia na ochranu očí Eye Comfort Shield, ktorá v priebehu dňa automaticky upravuje intenzitu modrého svetla vyžarovaného zo smartfónu. 

Tieto zariadenia budú aktualizované na One UI 3.1:

  • Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra / S20 FE
  • Galaxy Note 20 / Note 20 Ultra
  • Galaxy Z Fold 2
  • Galaxy Z Flip / Z Flip 5G

Aktualizácia sa začína postupne uvoľňovať, takže čoskoro sa dostane aj do vášho smartfónu.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Huawei P50 príde koncom marca v troch modeloch

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.