Vyzerá to tak, že kruh sa definitívne uzavrel.

Pokým prvé správy o konci série Galaxy Note prišli už začiatkom tohto roka, téma sa niekoľkokrát oživila a pôvodné tvrdenie sa menilo ako aprílové počasie. Tak sa nádej o zachovaní série Galaxy Note živila ešte niekoľko mesiacov. Nakoniec to vyzerá tak, že na označenie telefónov Galaxy Note budeme už iba spomínať. 

Počas tohto roka sa objavili dokonca správy, že aj napriek tomu, že do série Galaxy Note v roku 2021 nepribudne žiadny nový model, v roku 2022 by sa to malo zmeniť. Nové informácie však toto tvrdenie spochybňujú a ukazuje sa, že ani budúci rok žiadny smartfón série Galaxy Note nemusí byť predstavený. 

Takto sa v prípade fotoaparátov odlišuje Note20 od Note20 Ultra
Správa tiež uvádza, že Samsung ukončuje výrobu Galaxy Note20, čo znamená, že pokiaľ sa maloobchodné zásoby minú, nebude možné sa k týmto telefónom dostať. 

Tento stav je pritom celkom očakávaný. Podľa doterajších informácií sa pravdepodobne už čoskoro dočkáme novinky Galaxy S22 Ultra, ktorá plnohodnotne nahradí smartfóny série Galaxy Note. Tento smartfón bude totiž vybavený perom S Pen a vyhradeným slotom pre jeho uchovanie. Nehovoríme o tom, že podľa dizajnu by sme tento smartfón automaticky zaradili do série Galaxy Note, a to aj bez ohľadu na jeho skutočný názov. 

Náznaky zanikajúcej série Galaxy Note boli viditeľné už v čase, keď jej Samsung neobnovil ochranné známky. Za jej koniec hovoria aj veľmi dobré predaje novej generácie skladateľných telefónov.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.