Po predstavení série Pixel 6 sa bude väčšina pohľadov sústrediť na telefóny Galaxy S22.

Keďže do ich predstavenia zostáva ešte pomerne dlhý čas, značnú pozornosť stihne ešte pred koncom roka na seba strhnúť aj séria Xiaomi 12. Ani tento fakt však nezmení to, čo už dávnejšie tušíme – Galaxy S22 Ultra bude dizajnovým nástupcom modelu série Note. Táto správa teda určite poteší fanúšikov tejto série, pretože Samsung v podstate zlúči série Note a Galaxy S a top model Galaxy S Ultra ponesie odkaz legendárnej série Note s dotykovým perom S Pen.

Jon Prosser z Front Page Tech pred pár hodinami zverejnil video, v ktorom sa objavujú skutočné fotografie telefónu, ktoré potvrdzujú dizajn a aj použitie dotykového pera. Prosser nenecháva nič na náhodu a získané fotografie overil aj u Maxa Weinbacha, ktorý takisto potvrdil, že ide o Galaxy S22 Ultra. 

Prosser zverejnil niekoľko obrázkov zariadenia vrátane jedného, ktorý ukazuje, že pero S Pen bude skutočne súčasťou telefónu. To naznačuje, že pri modeli Galaxy S22 Ultra už nebude potrebné žiadne extra puzdro, ako tomu bolo pri Galaxy S21 Ultra.

Video so skutočnými fotografiami Galaxy S22 Ultra:

Po dizajnovej stránke ide v podstate o vylepšený dizajn Galaxy Note20 Ultra. Po stránke výbavy sa samozrejme očakáva viacero zmien a vylepšení. 

Na prvý pohľad zaujme zostava piatich fotoaparátov (asi najvýraznejší dizajnový prvok moderných smartfónov). Prosser však prezradil špecifikácie len troch z nich. Hlavný objektív bude využívať 108 Mpx senzor spolu s 12 Mpx ultraširokouhlým a 10 Mpx fotoaparátom s 3-násobným priblížením. 

Na ľavej strane sa v spodnej časti vyníma periskopický fotoaparát, takže sa môžeme domnievať, že pôjde o podobný prístup ako v prípade Galaxy S21 Ultra. Pri zachovaní 10× priblíženia by Samsung mohol vylepšiť senzor alebo ďalšie možnosti tohto fotoaparátu. 

Predstavenie série Galaxy S22 máme podľa slov Jona Prossera očakávať začiatkom februára 2022.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.