Vymazávanie neželaných objektov bude lepšie, než kedykoľvek predtým.

Po predstavení série Galaxy S24 môžeme čoraz častejšie počuť o umelej inteligencii pre smartfóny. Samsung si je vedomý jej dôležitosti, tak aj preto niektoré prvky Galaxy AI sprístupňuje aj pre staršie telefóny Galaxy. Ak si aj vy chcete vyskúšať ako funguje umelá inteligencia na Galaxy telefónoch, tak máte jedinečnú možnosť vyskúšať Try Galaxy. Aplikácia vznikla pôvodne pre používateľov operačného systému iOS, teraz je však k dispozícii všetkým majiteľom zariadení s Androidom.

V duchu umelej inteligencie sa však nesie aj nová aktualizácia aplikácie na úpravu fotografií. Ide o verziu pre používateľské rozhranie One UI 6.1, ktorá je poháňaná Galaxy AI. Do editora sa dostali ďalšie vylepšenia, ktoré sa týkajú generatívnej úpravy, kde aplikácia dokáže upraviť objekt v kruhu nakreslenom používateľom. Najnovšia verzia aplikácie Samsung Photo Editor má tiež magnetické laso, ktoré sa dokáže doslova prilepiť k objektom.

Aplikácia na úpravu fotografií Samsung získava ešte väčšiu podporu AI
Zdroj: GSMArena
Aplikácia na úpravu fotografií Samsung získava ešte väčšiu podporu AI

Tento nástroj je možné použiť  pri otvorení fotografie v aplikácii Galéria. Po kliknutí na Upraviť a zvolení možnosti Objekty v časti Nástroje z pravého horného rohu vyberte Magnetické laso. Nové funkcie umelej inteligencie na orezávanie objektov sú dostupné vo verzii aplikácie 3.4.21.41 prostredníctvom obchodov tretích strán. Novinka nie je zatiaľ dostupná v oficiálnom obchode s aplikáciami Galaxy Store. Majte na pamäti, že funkcie sú limitované iba pre zariadenia s One UI 6.1.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.