Zmena nastavenia pribudne v niektorej z najbližších aktualizácií.

Redaktori portálu The Verge si na predstavení smartfónov Galaxy S10 všimli nové možnosti v nastaveniach tlačidla Bixby. Samsung ho v prípade tohto telefónu odomkol a dal používateľom možnosť prispôsobiť jeho funkciu.

Nové nastavenie umožňuje nastaviť rýchle spustenie vybranej aplikácie, ktorú zapnete jedným alebo dvojitým stlačením Bixby tlačidla. Druhá funkcia bude vždy určená pre aktiváciu virtuálneho asistenta.

V praxi to znamená, že si môžete Bixby tlačidlo nastaviť tak, aby sa po jednom stlačení spustil Instagram alebo Facebook. Po dvojitom stlačení sa aktivuje Bixby, alebo naopak. Tlačidlo reaguje aj na podržanie, v takom prípade sa vždy zapne hlasové ovládanie Bixbyho.

Samsung teraz potvrdil, že Bixby tlačidlo odomkne pre všetky smartfóny, ktoré sú vybavené týmto tlačidlom a zároveň bežia na systéme Android 9.0 Pie. Konkrétne teda ide o zariadenia Galaxy S8, S9, Note 8 a Note 9.

Zmena nastavenia Bixby tlačidla bude dostupné v niektorej z najbližších softvérových aktualizácií.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Samsung konečne vyhovel používateľom: Bixby tlačidlo si budete môcť nastaviť podľa seba

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit