Je dostupná pre všetky tri modely série Galaxy S21.

Samsung oficiálne vydal novú verziu používateľského prostredia One UI 4, ktorá je založená na Androide 12. Na aktualizáciu sa ako prví môžu tešiť majitelia smartfónov série Galaxy S21. Okrem očakávaných funkcií operačného systému, One UI 4 teraz uľahčí aj pripojenie telefónu k rastúcemu ekosystému Samsung Galaxy. Ten zahŕňa nielen samotné zariadenia, ale aj aplikácie tretích strán. 

Veľkými zmenami prešiel aj dizajn One UI 4. Neodmysliteľnou súčasťou telefónov Galaxy je aj vysoká miera zabezpečenia. Aj preto One UI 4 prináša najnovšie bezpečnostné funkcie. Medzi ne patria napríklad nové upozornenia, keď sa aplikácia pokúsi použiť kameru alebo mikrofón, alebo nové okno, v ktorom sa zobrazia všetky nastavenia zabezpečenia a ovládacie prvky. 

Dostupnosť

Nová verzia One UI 4 je k dispozícii pre modelový rad Galaxy S21 od 15. novembra. Zakrátko sa dostane aj na staršie smartfóny série Galaxy S, Note a Galaxy A. Rovnako sa dostane aj na skladacie telefóny a tablety. 

Okrem významnej aktualizácie pre smartfóny Galaxy S21 je nová aktualizácia dostupná aj pre hodinky Galaxy Watch. Nová verzia ponúka vylepšené funkcie zdravia a nové ciferníky.

Pred pár hodinami bol dokonca zverejnený zoznam zariadení, ktorý prezrádza, kedy môžeme očakávať One UI 4 aj v ďalších zariadeniach Galaxy. Upozorňujeme, že tento zoznam a zverejnené termíny nie sú konečné. Zoznam sa objavil v aplikácii Samsung Members, ale krátko na to bol stiahnutý. To znamená, že zoznam môže prejsť úpravami.

Orientačný plán aktualizácií:

One UI 4 Zdroj: GSMArena

Zdroj: Samsung, Twitter/Tron

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.