Plány mu mierne kazí Huawei.

Samsung nie je iba výrobcov smartfónov, ale aj displejov. Neobmedzuje sa však iba na displeje pre televízory, monitory alebo klasické smartfóny, ale vyrába aj flexibilné displeje. Zároveň je jedným z hlavných popularizátorov skladateľných zariadení, pričom naďalej skúma aj odvážnejšie tvarové faktory, ktoré neustále posúva vpred. V tejto oblasti je však aktívny aj Huawei, ktorý iba pred pár dňami predstavil prvý tri-fold smartfón Huawei Mate XT, ktorý sa skladá z troch častí a dvoch pántov. 

Huawei Mate XTZdroj: androidauthority.com
Huawei Mate XT

Keďže skladateľné smartfóny budú v budúcnosti čoraz populárnejšie a zároveň budú mať aj čoraz väčší podiel na trhu, tak spoločnosti sa snažia zaujať inováciami, aby si z neho uchmatli čo najväčšiu časť. Samsung ešte v máji 2023 ukázal rolovateľný displej s uhlopriečkou 12,4 palca, ktorý bol súčasťou prezentácie o senzorických displejoch pre smartfóny.

Spoločnosť novú generáciu rolovateľných displejov odhalila počas veľtrhu Display Week v Los Angeles, kde odprezentovala možnosti revolučného 12,4-palcového rolovateľného OLED displeja. Okrem nových možností, spojených s rozmermi, ide zároveň o najväčší rolovateľný displej, ktorý je možné zvinúť do veľmi malého zvitku.

Samsung Display Rollable FlexZdroj: Samsung
Samsung Display Rollable Flex

Na základe doterajších úspechov Samsungu sa očakáva, že spoločnosť by mohla byť prvou, ktorá predstaví smartfón s rolovateľným displejom. Malo by sa tak stať niekedy v druhej polovici roka 2025, pravdepodobne spolu s Galaxy Z Fold7 a Z Flip7. Keďže je pravdepodobné, že spoločnosť od roku 2023 vo vývoji pokročila, bude mať dostatočne veľký náskok pred ostatnými výrobcami, čo jej skutočne umožní bez väčších problémov uviesť na trh prvý telefón s rolovateľným displejom na svete.

Rolovateľné zariadenia Samsungu dávajú zmysel aj kvôli ich nižšej cene, pretože cena tri-fold zariadení, kam patrí aj nový Huawei Mate XT, je kvôli ich komplikovanej konštrukcii poriadne vysoká. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.