Spoločnosť Samsung reaguje na 7 rokov softvérovej podpory zo strany Googlu.

Kórejský výrobca smartfónov a inej elektroniky Samsung dlhodobo pracuje na tom, aby mali používatelia ich zariadení čo najväčší komfort. Týka sa to viacerých oblastí, pričom jednou z nich je aj softvérová podpora. Práve smartfóny od Samsungu majú zvyčajne aktualizácie Androidu pravidelne a medzi prvými. Plusové body má však výrobca aj v dĺžke softvérovej podpory pre smartfóny.

Telefóny od Samsungu majú aktuálne prisľúbené maximálne 5 rokov softvérovej podpory, čo je skutočne dlhá doba pre jeden model. Len nedávno však prišla spoločnosť Google s ešte dlhšou softvérovou podporou, ktorá je na úrovni až 7 rokov. Ako ale informuje portál sammobile.com, juhokórejská spoločnosť zvažuje, ako sa môže dotiahnuť práve na Google.

Dlhšia podpora pre Samsung smartfóny

Softvérová podpora, ktorá dnes pokojne v smartfónoch dosahuje aj štyri či päť rokov zabezpečuje, že smartfóny môžu bez problémov používatelia využívať aj niekoľko rokov po ich predstavení. Okrem toho mnohým nerobí problém ani kúpa telefónu rok po jeho predstavení v atraktívnej zľave, keďže softvérová podpora je stále dostačujúca. Medzi špičku v tomto segmente patrí bezpochyby aj spoločnosť Samsung, ktorá ponúka až 5 rokov aktualizácií.

Samsung Galaxy S23 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23 Ultra

Po tom, čo ale spoločnosť Google oznámila až 7 rokov aktualizácií pre modely z radu Google Pixel, tak Samsung zareagoval. Podľa aktuálnych informácií tak hľadá spôsob, ako softvérovú podporu pre svoje smartfóny ešte vylepšiť a predĺžiť o pár rokov.

Zatiaľ sa riešia len bezpečnostné záplaty

Ak by aj spoločnosť Samsung našla spôsob, ako predĺžiť podporu pre svoje telefóny, neznamenalo by to, že by získali viac verzií Androidu či One UI. Aktuálne sa diskutuje len o predĺžení podpory pre bezpečnostné záplaty, ktoré v mnohých prípadoch prichádzajú do telefónov každý mesiac.

Samsung by tak mohol spôsobiť, že by jeho telefóny ponúkali aktuálnu verziu zabezpečenia dlhšie ako počas doby 5 rokov. Či sa to však juhokórejskému gigantovi podarí zatiaľ nie je známe.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.