Samsung Connect Auto je najvyspelejšia technológia vytvárajúca inteligentné centrum vozidla. Pri jej vývoji Samsung spolupracuje s lídrami naprieč odvetviami.

ConnectCar2

Spoločnosť Samsung Electronics otvára cestu s priekopníckym riešením pre automobily Samsung Connect Auto. Predstavuje ekosystém služieb a produktov, ktoré sprostredkovávajú bezpečnejší, ekologickejší a zábavnejší zážitok pre vodiča i podniky. Spotrebitelia si užijú pocit z bezpečnej jazdy a výrobcovia získajú nové možnosti správy vozového parku a služieb ponúkaných spoločnosťou Samsung a ďalšími partnermi.

Samsung Connect Auto_nowat

Samsung Connect Auto sa zapája priamo do portu OBD II pod volantom. Obsahuje v sebe aj SIM kartu a preto je možné údaje z adaptéra vysielať z auta. Connect Auto ponúka okamžité upozornenia, ktoré pomáhajú používateľom zlepšiť ich štýl riadenia vrátane efektívnejšej spotreby paliva. Zároveň poskytuje wifi pripojenie, takže cestujúci môžu zostať on-line. O zabezpečenie sa stará Samsung KNOX – mobilná bezpečnostná platforma. Samsung Connect Auto je dostupné riešenie, ktoré stavia ochranu a bezpečie na prvé miesto. Zároveň obohacuje skúsenosti cestujúcich v aute i mimo neho.

Samsung Connect Auto_02_nowat

Bezpečnosť a pokoj mysle

Jadro Samsung Connect Auto tvorí zabezpečenie KNOX a z hľadiska interoperability Tizen OS. Samsung KNOX poskytuje zabezpečenie od hardvéru cez niekoľko úrovní softvéru vrátane aplikácií. Samsung tiež podporuje bezpečnú jazdu pomocou algoritmov geo-fencing a hodnotenie vodiča. V prípade nehody upovedomia núdzové upozornenia vodičove kontakty a k dispozícii sú aj asistenčné služby. S vyhľadaním automobilu v reálnom čase pomáha tiež aplikácia Find My Car pomocou LTE a GPS.

ConnectCar1_nowat

Bavte sa a buďte šetrní k životnému prostrediu

LTE Wi-Fi hotspot umožňuje prístup k internetu pre viacerých používateľov, takže cestujúci v aute môžu napríklad streamovať obsah a hrať online hry. S šetrením paliva pomáha vodičom analýza efektívnej spotreby. Robí tak s využitím patentovaných algoritmov, ktoré analyzujú prejdenú vzdialenosť, čas a cenu paliva. To je cenná funkcia nielen pre ľudí z oblasti dopravy a logistiky.

ConnectCar_2

Šetrite peniaze a buďte produktívni

Virtuálny mechanik inteligentne kontroluje stav vozidla z diagnostického portu, aby odporučil služby údržby a opravy ponúkané špecializovanou sieťou. Vodič tak získa rýchlu informáciu o výkone vozidla a môže znížiť náklady na opravy.

Vodiči tiež môžu využiť funkciu Usage-Based Insurance (UBI) – rozhodnú sa zdieľať svoje údaje o vozidle, aby získali lepšiu ponuku poistenia.

Pre profesionálov, ktorí sú často na cestách, vygeneruje kniha jázd automaticky e-mailovú správu. Užívateľom tak pomôže sledovať výdavky na cestovanie za prácou, čo zvyšuje efektivitu podnikovej mobility.

ConnectCar_3

Ekosystém partnerov

Samsung vytvára nový ekosystém partnerov – dopravcov, poisťovní, operátorov asistenčných služieb a sietí údržby. Vďaka partnerstvu s výrobcami automobilov pomáha Samsung vyplniť medzeru medzi automobilovým priemyslom a mobilným svetom.  Medzi spoločnosti, ktoré v súčasnosti participujú na tomto ekosystéme pripojených automobilov, patria: Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Ager, China Unicom, Cisco, Crawford&Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum a Willis Towers Watson. Samsung Connect Auto bude najskôr k dispozícii v druhom štvrťroku v USA. Prvým bezdrôtovým poskytovateľom tohto riešenia v USA bude spoločnosť AT&T.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.