Platforma DeX je každoročne vylepšovaná.

Toto riešenie umožňuje používateľom pracovať so svojim smartfónom (po pripojení k monitoru) v desktop režime a využívať ho takmer rovnako ako štandardné PC. Prvá generácia režimu DeX bola predstavená už počas uvedenia modelového radu Galaxy S8 a následne s uvedením modelového radu Galaxy S9 prišli aj prvé inovácie. Po predstavení Note9 prišlo výrazné vylepšenie. Od tohto momentu nie je potrebné používať pôvodné dokovacie stanice, ktoré boli pomerne nepraktické.

Galaxy Note9 stačí s monitorom prepojiť pomocou USB-C – HDMI kábla alebo s rôznymi alternatívnymi adaptérmi. Najnovšie sa Samsung snaží platformu DeX modernizovať a spraviť ju bezdrôtovou, čo znamená, že budúce vlajkové zariadenia umožnia používateľom využívať režim DeX bez zbytočných dokovacích staníc, káblov a redukcií.

Easy Setting Box umožňuje nastaviť rozloženie okien, meniť ich veľkosť a podporuje zobrazovanie video výstupu z dvoch zariadení. Napríklad z počítača a zo zariadenia Samsung DeX, ako je to v prípade tohto obrázku

Začiatkom týždňa spoločnosť požiadala Úrad Európskej únie pre duševné vlastníctvo o zaregistrovanie označenia DeX Live. Prirodzene sa očakáva, že Samsung bude v budúcnosti toto označenie aj používať pre svoju existujúcu platformu.

Vzhľadom na predchádzajúce skúsenosti je veľmi pravdepodobné, že novú bezdrôtovú funkciu DeX-u spoznáme už pri predstavení Galaxy Note10, ktorú by mal tento smartfón podporovať.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Dokovacia stanica Samsung DeX – ešte väčšia revolúcia ako sme čakali

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.