Hodnoty boli namerané vo vzdialenosti 10 km od zdroja.

Siete 5. generácie nás niekoľko rokov posúvajú vpred a stále nám otvárajú nové možnosti. Pokým z týchto výhod ťažia aj bežní používatelia, tak technologický svet sa pomaly pripravuje na nasadenie jej pokračovania – 6G siete. Medzitým spoločnosť Samsung na svojich stránkach informovala, že dosiahla nový rekord pri prenose cez 5G mmWave sieť.

Testy sa uskutočnili v spolupráci so spoločnosťou NBN, ktorá je súčasťou investičného plánu v Austrálii. Úspech projektu tak bolo možné dosiahnuť aj vďaka tejto spoločnosť, ktorá používa rôzne softvérové vylepšenia na čo najlepšie využitie potenciálu 5G siete, a je „digitálnou chrbticou“ Austrálie.

5G v biznis prevádzke
5G v biznis prevádzke

Kórejská spoločnosť informuje, že počas testu bola dosiahnutá priemerná rýchlosť sťahovania 1,75 Gb/s a priemerná rýchlosť odosielania 61,5 Mb/s. Maximálna rýchlosť sťahovania bola pritom až 2,7 Gb/s, pričom tieto hodnoty boli zaznamenané vo vzdialenosti 10 km od zdroja, čo sa javí ako najväčší úspech testu.

Pokým sa tento úspech môže javiť ako zanedbateľný, ide o dôležitý krok v rozvoji 5G infraštruktúry v husto obývaných oblastiach, ako aj na vidieku. Pred prvým komerčným nasadením sietí 6. generácie nám 5G sieť stále dokazuje, že je v nej obrovský potenciál, a ani zďaleka ešte nepovedala svoje posledné slovo.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.