Aj v strednej triede sa začína čoraz viac presadzovať štýl z vlajkových modelov.

Veľkí výrobcovia smartfónov sa pri vlajkových sériách vo väčšine prípadov držia konzervatívneho prístupu k dizajnu, čo zaručuje, že používatelia budú vedieť aj niekoľko rokov dopredu, ako bude ich budúci smartfón vyzerať. Je tu však aj ďalší trend, ktorý tento osvedčený postup prenáša aj na modely nižšej kategórie, čo je aj prípad pripravovaného modelu Galaxy A35. Pri pohľade na aktuálny Galaxy A34 je každému hneď jasné, že tento telefón je jedným z lacnejších, čomu napovedajú viaceré dizajnové prvky, ako napríklad kvapkový výrez pre selfie kameru, alebo hrubšie rámiky okolo displeja.

Galaxy A54 vľavo, Galaxy A34 vpravoZdroj: TOUCHIT
Galaxy A54 vľavo, Galaxy A34 vpravo

Telefóny série Galaxy A, teda strednej triedy, sú veľmi obľúbené predovšetkým pre ich dostupnú cenu a viaceré softvérové vychytávky z vlajkových modelov. Samsung však budúci rok ešte viac pritvrdí, pretože aj model Galaxy A35 dostane hranatý dizajn, ktorý bude prevzatý z vyšších modelov spolu s jemným zakrivením. Okrem toho bude mať aj jedinečný výčnelok, ktorý sa nachádza v blízkosti ovládacích tlačidiel.

Rendery boli zdieľané spoľahlivým leakerom OnLeaks, čo by mohlo naznačovať, že boli zverejnené obrázky, na ktorých sa skutočne nachádza Galaxy A35. Rendery odkrývajú všeobecne známy dizajn telefónov Galaxy s plochým displejom, avšak tentokrát je už o niečo modernejší. Len škoda, že sa Samsung celkom nezbavil väčšej brady v spodnej časti zariadenia. Rendery ďalej naznačujú, že v Galaxy A35 bude chýbať 3,5 mm jack, čo na druhej strane nie je problém nahradiť ho redukciou, alebo bezdrôtovými slúchadlami.

Zároveň sa očakáva, že Galaxy A35 so 6,6-palcovým displejom bude mať rozmery 161,6 × 77,9 (78,5 mm vrátane fotoaparátu) × 8,2 mm. Predstavenie tohto telefónu sa očakáva v prvom kvartáli 2024.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.