Galaxy A55 by mal prísť na trh v marci 2024.

Samsung o pár dní predstaví očakávané vlajkové lode rodiny Galaxy S24, ktoré budú vraj lacnejšie, a keď sa tak stane, pozornosť sa upriami na ďalší smartfón, ktorý každoročne vzbudzuje záujem množstva používateľov. Mám na mysli Samsung Galaxy A55, ktorý by sa mal dočkať oficiálneho uvedenia na trh v marci 2024.

O telefóne Galaxy A55 sme už na webe touchit.sk písali – nedávno sa objavili prvé rendery a informácie o procesore Exynos 1480. Najnovšie internetom kolujú oficiálne vyzerajúce fotografie, ktoré zverejnil portál Android Headlines.

Tie prezrádzajú dostupnosť troch farebných verzií, pričom fialový model môže byť obzvlášť lákavý (nielen) pre ženské publikum. Fotografie naznačujú, že Galaxy A55 dostane konečne hliníkový bočný rámik, čo je vlastnosť, ktorá doteraz v sérii Galaxy A chýbala.

Samsung Galaxy A55Zdroj: Android Headlines
Samsung Galaxy A55

Bočné tlačidlá zaujmú novým dizajnom

Pozornosť púta aj spracovanie bočných tlačidiel. Ich dizajn sa nazýva Key Island a mali by ho ponúknuť aj lacnejšie modely radu Galaxy A – konkrétne pripravované smartfóny Galaxy A15 a Galaxy A25.

Samsung Galaxy A55 by mal okrem vynoveného dizajnu dostať do výbavy 6,5-palcový AMOLED displej s rozlíšením Full HD a frekvenciou 120 Hz a procesor Exynos 1480 s grafickým čipom AMD Xclipse 530. Batéria by mala mať kapacitu 5000 mAh s podporou 25 W nabíjania a vo výbave by mal byť aj 50 Mpx hlavný fotoaparát, 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 5 Mpx makro senzor.

S touto hardvérovou výbavou, operačným systémom Android 14 s nadstavbou One UI 6.1 a nadštandardnou softvérovou podporou bude Galaxy A55 určite ašpirovať na titul kráľa smartfónov strednej triedy za rok 2024.

Samsung Galaxy A55Zdroj: Android Headlines
Samsung Galaxy A55

Zdroj: Android Headlines

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit