Rendery potvrdzujú očakávaný dizajn.

Nie je to tak dávno, čo sa na internete objavili prvé detaily o telefóne strednej triedy Galaxy A55. Ide o priameho nástupcu modelu Galaxy A54, ktorý patrí k najpredávanejším telefónom značky. Hoci pred pár týždňami unikli iba základné technické parametre, tak najnovšie boli zverejnené aj rendery, ktoré odhaľujú dizajn modelu Galaxy A55. Nie je však žiadnym prekvapením, že aj dizajn tohto telefónu sa bude niesť v rovnakom štýle, aký sa nedávno objavil aj pri sérii Galaxy S24, alebo ďalšom pripravovanom modeli Galaxy A35.

Všetky vyššie spomenuté telefóny budú mať ploché bočné rámy. To znamená, že aj telefóny strednej triedy dizajnovo dospejú, keďže tento dizajnový prvok prepojí vlajkovú sériu s telefónmi strednej triedy. Nové rendery Galaxy A55 v každom prípade prezrádzajú, že telefón si zachová dizajn prednej steny z predchodcu, avšak s mierne súmernejšími rámikmi okolo displeja.

Zásadné zmeny sa však neočakávajú ani na zadnej strane Galaxy A55. Rendery prezrádzajú, že zostava troch fotoaparátov je v tradičnom rozložení zhora nadol, čo je charakteristický dizajnový podpis telefónov Samsung Galaxy ostatných rokov.

Samsung Galaxy A55 bude mať na pravej strane tlačidlo napájania a tlačidlá na ovládanie hlasitosti. Ľavá strana však zostáva celkom prázdna. V spodnej časti je už vidieť iba USB-C, mikrofón a reproduktor. V hornej časti sa nachádza slot na SIM kartu a druhý mikrofón. Na ráme je vidieť aj predely antén, čo znamená, že je kovový.

Spolu s rendermi sa objavili aj informácie o displeji. Ten by mala mať uhlopriečku 6,5-palca, FullHD+ rozlíšenie a obnovovaciu frekvenciu 120 Hz. Známa je aj hrúbka zariadenia, ktorá je údajne 8,2 mm. Galaxy A55 by mal byť vybavený čipovou sadou Exynos 1480, 50 Mpx širokouhlým fotoaparátom a 25 W nabíjaním. Už skoršie správy naznačili, že predný fotoaparát bude mať rozlíšenie 32 Mpx.

Predstavenie dua Galaxy A55 a Galaxy A35 sa očakáva v marci 2024.

Titulný obrázok: Galaxy A54 vľavo, Galaxy A34 vpravo

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.