Skoré úniky ohľadom modelu Samsung Galaxy A55 sa nám potvrdili.

Modelový rad Samsung Galaxy S24 bezpochyby zožal veľkú slávu hneď na začiatku roka. Už teraz sa však pripravuje predstavenie série lacnejších smartfónov, ktoré sa dostanú k podstatne väčšej fanúšikovskej základni. Ide o modely Samsung Galaxy A55 a Galaxy A35 s očakávaným predstavením už v marci. S blížiacim sa predstavením však prichádzajú aj certifikácie a špekulácie, ktoré potvrdzujú špecifikácie smartfónov.

Najnovšie sa tak model Samsung Galaxy A55 objavil v certifikácii FCC, ktorá potvrdzuje výkon nabíjania a dozvedáme sa tiež aj niečo o konektivite telefónu. Okrem toho máme aj informácie z predchádzajúcich únikov. A vďaka nim sa postupne dozvedáme všetko podstatné o pripravovanej novinke.

Samsung Galaxy A55 s 25 W nabíjaním

Nabíjanie telefónu je dlhodobo diskutovanou témou v spojení so Samsung smartfónmi. Práve juhokórejský gigant totiž ešte nenabehol na vlnu rýchleho 120 W nabíjania a aj vo vlajkových lodiach preferuje skôr 45 W nabíjanie. Stredná trieda smartfónov však rovnako stavila na podpriemerné hodnoty v porovnaní s konkurenciou. A aj Samsung Galaxy A55 teda ponúkne najviac 25 W nabíjanie.

Samsung Galaxy A55Zdroj: OnLeaks
Samsung Galaxy A55

Táto informácia nám nebola cudzia už z únikov, no najnovšia certifikácia nám to potvrdzuje. Okrem toho sa tiež dozvedáme, že Galaxy A55 ponúkne Wi-Fi 6 konektivitu. Vylepšenie na štandard Wi-Fi 6E sa teda nekoná, čo pôvodne ani nebolo avizované.

Už skoršie úniky poukazovali na jeho výbavu

Podľa starších informácií bude srdcom modelu Samsung Galaxy A55 čipset Exynos 1480. Po softvérovej stránke pôjde o Android 14 v kombinácii s One UI 6.1, čo je aktuálne najnovšou verziou softvéru pre smartfóny od Samsungu. Hlavný snímač fotoaparátu má mať 50 Mpx, ktorý by doplnil aj 12 Mpx ultraširokouhlý snímač spolu s makro snímačom. Selfie fotoaparát podľa všetkého ponúkne 32 Mpx snímač.

V každom prípade predstavenie dvojice smartfónov od Samsungu spadajúcej do strednej triedy prebehne už čoskoro. Odhadovaný čas predstavenia je v marci, čo znamená, že únikov o výbave týchto modelov bude čoraz viac.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.