Je vôbec potrebná?

Veľkí výrobcovia sú si vedomí, že vlajkové slúchadlá nemá zmysel vydávať každý rok. Presne z tohto dôvodu aj Samsung nedávno uviedol iba dostupné slúchadlá z radu FE, ktoré sa na trhu objavili v roku 2023. Na druhej strane je tu aj jeden nie príliš lichotivý fakt. Keďže Samsung s aktuálnou generáciou Galaxy Buds Pro za priamou konkurenciou mierne zaostáva, tak tento rok bude musieť pridať, aby dobehol najväčších hráčov na trhu. Možno aj preto si dal Samsung ročnú pauzu, aby sa na uvedenie Galaxy Buds3 pripravil čo najlepšie.

Hoci dátum predstavenia Galaxy Buds3 Pro stále nie je známy, tak už nejaký čas sa na internete objavujú informácie, ktoré odhalili niektoré zo základných technických parametrov. Portál PhoneArena informuje o novej certifikácii pre tieto slúchadlá, ktorá odhaľuje kapacitu batérie nabíjacieho puzdra a číslo modelu. Informácie pochádzajúce z certifikácie TUV Rheinland odhalili modelové číslo EB-BR630ABY.

Samsung Galaxy Buds2 ProZdroj: Samuel Hindy
Samsung Galaxy Buds2 Pro

Výpis z certifikácie ďalej odhalil, že nabíjacie puzdro Buds3 Pro bude mať batériu s kapacitou 500 mAh. Pravdepodobne ide o menovitú kapacitu, ktorá je nižšia ako typická. Je tak možné, že na predajných baleniach Galaxy Buds3 Pro sa objaví kapacita 515 mAh, čo je rovnaká hodnota ako pri puzdre Galaxy Buds2 Pro.

To znamená, že kapacita batérie puzdra Galaxy Buds3 Pro bude pravdepodobne rovnaká ako u predchodcu, avšak zatiaľ nie je známa kapacita samotných slúchadiel. Ak by však aj tá zostala medzigeneračne rovnaká, tak sa bude pohybovať na úrovni 61 mAh pre každé slúchadlo

Na druhej strane nejde o žiadnu “tragédiu”, keďže slúchadlá od Samsungu majú všeobecne veľmi dobrú výdrž. Keďže ide o ďalšiu generáciu slúchadiel, tak Samsung s rovnakými kapacitami slúchadiel a puzdra pravdepodobne dosiahne lepšiu výdrž než pri aktuálnom modeli Galaxy Buds2 Pro.

Samsung Galaxy Buds3 Pro v certifikačnej databáze TUV RheinlandZdroj: 91mobiles
Samsung Galaxy Buds3 Pro v certifikačnej databáze TUV Rheinland

K tomuto cieľu by mohla pomôcť lepšia optimalizácia softvéru, ktorá môže ovplyvniť životnosť batérie. Otázne je, či je dlhšia výdrž batérie pre používateľov Galaxy Buds Pro prioritou. Už Buds2 Pro dokážu so zapnutým ANC hudbu prehrávať približne 5 hodín a bez ANC približne 8 hodín, čo je veľmi konkurencieschopný výsledok. Nabíjacie puzdro potom dokáže dodať ďalšie tri nabíjacie cykly (až 18 hodín). Aj keby Buds3 Pro dosahovali podobné výsledky ako ich predchodca, tak určite nejde o oblasť, v ktorej Samsung musí za každú cenu napredovať.

Predstavenie Galaxy Buds 3 Pro sa očakáva v lete, spolu so skladacími telefónmi Galaxy Z Fold6 and Flip6.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.