Skladateľný smartfón sa mal dostať do predaja už tento týždeň.

Samsung plánoval veľkolepé spustenie predaja svojho skladateľného smartfónu Galaxy Fold v Číne, Španielsku a Singapure. Všetky udalosti boli naplánované na najbližšie dni, spustenie predaja v Španielsku sa malo napr. uskutočniť už 24. apríla 2019.

Samsung však všetky udalosti zrušil. V prípade Číny argumentoval problémami s miestom, kde bolo spustenie predaja naplánované. V prípade Španielska však už otvorene priznáva, že sa rozhodol posunúť dátum predaja, aby podrobne preskúmal problémy so skladateľným displejom, na ktoré sa sťažovali zahraničné médiá. Viac o tejto kauze sme písali v tomto článku.

Samsung plánuje ešte jedno veľké spustenie predaja. To sa má uskutočniť 26. apríla v Amerike. Zatiaľ sa neobjavili informácie, podľa ktorých sa spoločnosť rozhodla posunúť aj túto udalosť.

Doplnené: Samsung oficiálne potvrdil, že spustenie predaja Galaxy Fold odložil na neurčito. Nový dátum predaja oznámi počas najbližších týždňov.

Zdroj: sammobile

Prečítajte si aj:

Má Samsung problém? Niektorým skladateľným Galaxy Fold sa poškodil displej po krátkom používaní (doplnené o vyjadrenie)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit