Samsung vypĺňa medzeru v číslovaní a je tu ďalší model.

Galaxy J2 je teda doplnením troch existujúcich modelov J3 / J5 / J7. Samsung cieli na zákazníkov, ktorí chcú ich smartfóny. Poznajú totiž rozhranie TouchWiz a majú radi ekosystém tohto výrobcu. Priznajme však, že S8-čka je pre mnohých cenovo veľmi vzdialený model.

Nejde o prvý model série J2, je to inovovaný model a v minulosti Samsung ukázal model z tejto série. Informácie o ňom sa objavili na serveri ruského predajcu. Tam bol označený cenovkou 7990 RUB, čo  je v prepočte zhruba 116 EUR.

Základný model s 5“ Super AMOLED displejom má rozlíšenie 540 × 960 px. Je tu procesor Snapdragon 425 so štyrmi jadrami a frekvenciou 1,4 GHz. Pre Samsung typické, že je tu 1,5 GB RAM. Úložisko má hodnotu 16 GB a bude ho treba pravdepodobne rozšíriť o microSD kartu. To môžete s kartou až do kapacity 256 GB. Hlavný fotoaparát bude mať rozlíšenie 8 Mpx a selfie kamera 5 Mpx.

Parametrami naozaj low-end, no cenou priaznivý telefón od Samsungu. Dostupnosť na našom trhu nie je známa. Rovnako tak ani na ruskom, keďže obchod hlási neznámu dostupnosť.

Zdroj: GSM Arena

Prečítajte si aj:

Recenzia Samsung Galaxy S8: Technologicky vyspelý telefón so štýlovým dizajnom

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.