Kórejská spoločnosť sa pri svojich smartfónoch (zatiaľ) nechce vzdať klasického 3,5 jacku.

Aj my v redakcii to oceňujeme, avšak sa zdá, že aj Samsung sa predsalen rozhodne pripraviť najbližšiu vlajkovú loď bez možnosti pripojenia klasických káblových slúchadiel. Aby toho nebolo “na začiatok” málo, tak tento smartfón bude dokonca aj bez možnosti akéhokoľvek ďalšieho ovládania pomocou fyzických tlačidiel. Nakoniec by mohlo byť odstránené aj tlačidlo na vyvolanie asistenta Bixby.

Správy pochádzajú z ETNews s sú pomerne špekulatívne, pričom sa odkazujú na rôzne nemenované priemyselné zdroje. Spoločnosť Samsung údajne hľadá partnerov, ktorí by jej dodali modul na snímanie tlaku, ktorý by rozpoznal používanie smartfónu bez akýchkoľvek fyzických tlačidiel. Niečo podobné spravilo aj HTC s modelom U12+ a nedopadlo to úplne podľa očakávaní.

Meizu Zero je svetovo prvým smartfónom bez tlačidiel, reproduktorov a portov, výhradne s podporou e-SIM

V tomto prípade by toto riešenie znamenalo výrazný zvrat vo filozofii spoločnosti Samsung, nakoľko iba prednedávnom pridala samostatné hardvérové tlačidlo pre Bixbyho. Pridávanie tlačidiel je v dnešnej dobe už naozaj zriedkavé, ale odstránenie všetkých naraz, chce naozaj veľkú dávku odvahy.

Podľa ďalších informácii je zrejmé, že už pripravovaný Galaxy A90 bude budúci mesiac uvedený na trh bez fyzických tlačidiel, čo dáva veľký priestor na zlepšenie, pokým nebude model Note 10 oficiálne predstavený. Zatiaľ nie je nič isté, ale už teraz sa zdá, že aj v prípade Samsungu, bude budúcnosť beztlačidlová.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Meizu Zero predstavený: Svetovo prvý smartfón bez tlačidiel, reproduktorov a portov, výhradne s podporou e-SIM

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.