Tvrdí portál DisplayMate.

Galaxy Note 7 sa dostane na Slovensku do predaja až začiatkom septembra, avšak zahraničné redakcie už majú k dispozícii prvé kusy na testovanie. A hoci sa väčšina z nich zhoduje, resp. pravdepodobne bude zhodovať v tom, že ide o najlepší phablet od Samsungu, do pozornosti dávame špecializované články, ktoré hodnotia tento telefón inak. Na zhodnotenie kvality fotoaparátu od portálu DxOMark síce ešte stále čakáme, avšak web DisplayMate už stihol zhodnotiť kvalitu displeja.

Note7PreClanok2-1

DisplayMate je známy svojimi hĺbkovými analýzami, ktoré väčšine používateľov možnože nič nepovedia, ale ak ste v tomto obore doma, potom článok odporúčame preštudovať. Tento web bol mimochodom jedným z prvých, ktoré upozornili na horšiu kvalitu displeja v prípade prvých generácií tabletu iPad mini.

Späť k Note 7. Ten má vo výbave 5,7-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 2560 × 1440 a podľa Raymonda Soneiru, prezidenta spoločnosti DisplayMate Technologies, ide o „najinovatívnejší a najlepší displej„, ktorý v segmente smartfónov testoval. Soneira chváli najmä farebný gamut, maximálny jas až 1048 nitov (viac nedosahuje žiaden telefón), najlepší kontrast na trhu ako aj nízke odrazy (t.j. že sa displej nespráva ako zrkadlo) displeja. Článok takisto chváli prítomnosť štyroch farebných režimov, medzi ktorými sa môže používateľ prepínať – okrem iného aj technológie, ktoré sa bežne nachádzajú v 4K UHD televízoroch.

Soneira tvrdí, že takmer každý test poukázal na zlepšenie kvality v porovnaní s predchádzajúcim modelom, Galaxy Note 5. Mnohé zlepšenia sú dôležité a riaditeľ spoločnosti takisto podotkol, že technológia mobilných OLED displejov aktuálne napreduje rýchlym tempom.

Zdroj: DisplayMate

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Samsung Galaxy Note 7 z New Yorku

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit