Samsung Galaxy Note 8 obstál v náročnom teste najlepšie.

Samsung Galaxy Note 8 je bezpochyby jedným z najlepších smartfónov, aké momentálne trh ponúka. Disponuje vynikajúcim Infinity AMOLED displejom, výbornou výdžou batérie a vlastne takmer akoukoľvek funkciou, ktorú by ste vo vlajkovej lodi chceli nájsť. Existuje jedna jeho funkcia, ktorá nebola doteraz nijak veľmi vyzdvihovaná, no ako ukázal test redaktora uznávaného technologického portálu Engadged Evana Rodgersa, na plnej čiare v nej poráža svojich najväčších konkurentov.

Máme na mysli optickú stabilizáciu obrazu (OIS). Stabilizátor umiestnený v objektíve Samsungu Galaxy Note 8, ktorého úlohou je minimalizovať vplyv otrasov kamery na výslednú snímku vďaka posúvaniu šošoviek a následnému vplyvu stabilizovaného obrazu na senzor, sa ukázal byť najlepším v porovnaní s konkurentmi ako iPhone X, Huawei Mate 10 Pro či Google Pixel 2. Minimálne čo sa týka vplyvu vibrácií na celkovú kvalitu obrazového záznamu.

Dôkazom je Rodgersove video, ktoré pred tromi dňami oficiálne uverejnil na sociálnej sieti Twitter. Za testovacie prostredie si zvolil metro v New Yorku, pričom rozdiely v kvalite zhotovených záznamov sú až prekvapujúco veľké. Kým zábery na iPhone, Pixely a Mate 10 Pro vyzerajú ako začiatok zemetrasenia, Galaxy Note 8 si ide svojou vlastnou cestou s takmer plynulým obrazom.

Evan Rodgers nedávno zverejnil na Youtube aj video porovnávajúce kvalitu videozáznamu spomínaných 4 top modelov počas chôdze. V tomto prípade už boli výsledky oveľa konzistentnejšie. Ak by ste mali záujem si ho pozrieť, môžete tak spraviť po kliknutí na tento link. 

Zdroj: Android Police

 

Prečítajte si aj:

VIDEO: Testovali sme Galaxy Note 8, Lenovo Hello 360 a ASUS ZenFone 4 Selfie Pro