Skutočne sa dočkáme zlúčenia modelových radov Galaxy Note a Galaxy S?

Druhá polovica roka 2021 môže znamenať definitívny koniec modelového radu, ktorý dlhé roky prezentoval technologický pokrok spoločnosti Samsung. V tom čase vraj spoznáme iba jeden model zo série Galaxy Note (pravdepodobne s označením Galaxy Note21). Udiať by sa tak malo koncom augusta

Kórejský denník ET News uvádza, že spoločnosť Samsung zlúči série Galaxy S a Note. Modelový rad Galaxy S prejde zmenou, ktorou bude pridanie pera S-Pen k vybraným zariadeniam. Týmto krokom séria Galaxy Note stratí svoju exkluzivitu.

Minulý týždeň iný kórejský denník takisto informoval, že spoločnosť Samsung pridá k modelom Galaxy S21 Ultra a Galaxy Z Fold 3 pero S-Pen, čím definitívne ukončí sériu Note. Táto informácia je doplnená správou od zdroja z prostredia spoločnosti, ktorý tvrdí, že Samsung postupne ukončí svoju sériu s jedným posledným telefónom Note.

Je pravdepodobné, že v druhej polovici roku 2021 vyjde iba jeden model novej série Note,“ uviedol zdroj pre ET News. „Spoločnosť Samsung Electronics sa v druhej polovici roku 2021 bude viac sústrediť na skladateľné smartfóny, než na pokračovanie série Note,“ dodal.

Samsung plánuje v roku 2021 na trh uviesť niekoľko skladateľných telefónov s ultratenkým sklom a tieto zariadenia takisto vybaviť dotykovým perom S Pen. Správy o ukončení série Galaxy Note siahajú až do roku 2018. Tentokrát sa však zdá, že sa skutočne nachádzame pred koncom tejto ikonickej série smartfónov, ktoré definovali tzv. tabletofóny.

Aj keď sa Samsung k týmto dohadom zatiaľ oficiálne nevyjadril, veríme, že počas predstavenia modelov Galaxy S21 sa toho dozvieme viac.

Zdroj: ETNews

Prečítajte si aj:

Prečo som si vybral Samsung Galaxy? (2. časť)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.