Predpovedajú analytici.

Nie je žiadnym tajomstvom, že modelový rad Galaxy S10 môže byť oveľa početnejší, ako sme boli doteraz zvyknutí. Okrem „klasických“ modelov Galaxy S10, sa predstaví aj model s podporou 5G a práve ten by sa mal svojou výbavou zaradiť na úplný vrchol.

Analytici spoločnosti GF Securities predpovedajú, že najvybavenejšia verzia rodiny Galaxy S10 dostane do výbavy až 12 GB pamäte RAM a až 1 TB úložného priestoru, čomu napovedajú aj dávnejšie úniky o vývoji nových typov pamätí, ktoré pripravuje práve spoločnosť Samsung.

Zariadenie okrem obrovského 6,7-palcového displeja ponúkne aj zostavu štyroch hlavných fotoaparátov. V prípade 1 TB pamäte môže dôjsť ku kombinácii vnútornej pamäte a MicroSD karty, ako tomu bolo aj v prípade Galaxy Note 9. Pamäť RAM s kapacitou 12 GB bude už niečo. Je pravdou, že zariadenia s kapacitou 10 GB RAM síce boli predstavené, ale na trh sa ešte nedostali, takže v tomto smere môže 5G verzia Galaxy S10 získať výrazný náskok pred konkurenciou.

Očakávaná je samozrejme aj podpora DeX. V prípade najvýkonnejšej verzie je očakávaná keramická zadná stena a vylepšenia by sa mali udiať aj v zostave štyroch kamier.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung pripravuje smartfón s obrovským 6,7-palcovým displejom a až 6 fotoaparátmi

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.