Výrobca odporúča používať práve túto fóliu kvôli bezproblémovej funkčnosti ultrazvukového snímača odtlačkov prstov.

Pokiaľ plánujete kúpu čerstvo predstavenej vlajkovej lode od Samsungu, nemusíte si robiť starosti so zháňaním ochrannej fólie na displej. Samsung totiž tento týždeň oficiálne potvrdil, že ju nájdete priamo v balení a navyše už bude nalepená na displeji, čo zároveň eliminuje riziko nedokonalého nalepenia používateľom.

Rozhodli sme sa pre tento krok za účelom zlepšenia používateľskej skúsenosti zákazníkov, zvýšenia odolnosti displeja a garancie plnej funkčnosti ultrazvukového snímača odtlačkov prstov v modeloch Galaxy S10 a S10+„, uvádza Samsung. Práve v modeloch Galaxy S10 a S10+ totiž Samsung integroval snímač odtlačkov priamo do displeja, ako jeden z prvých producentov smartfónov vôbec. Táto inovatívna metóda odomykania smartfónu pracuje na princípe vysielača a prijímača uchom nepočuteľných ultrazvukových pulzov, ktoré sa odrážajú od povrchu prsta. Hlavnou výhodou tohto typu senzora je vyššia bezpečnosť. Juhokórejský technologický gigant ďalej uvádza, že nevie garantovať 100%  funkčnosť snímača pri použití neoriginálnych fólií zo skla či polyuretánu.

Zľava Galaxy S10e, S10 a S10+

Pokiaľ sa vám nedopatrením podarí poškriabať, alebo inak poškodiť originálnu ochrannú fóliu, budete si môcť u oficiálnych distribútorov zakúpiť novú za cenu približne 30€. Samsung aktuálne u operátorov i ostatných partnerov urguje požiadavky o naskladnenie svojich originálnych fólií, aby boli v prípade potreby ich výmeny dostupné čo najskôr. Nevzťahuje sa na ne totiž ročná záruka, ako je tomu v prípade ostatného príslušenstva, ktoré nájdete v krabici. Tá sa vzťahuje na dátový kábel, cestovnú nabíjačku, USB konektor či AKG slúchadlá.

Bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds

Pokiaľ sa práve rozhodujete, či si zakúpite niektorý z modelov Galaxy S10, respektíve S10+, odporúčame sa poponáhľať. Pokiaľ si totiž predobjednáte niektorý z nich do 7.3.2019, získate celkom zadarmo aj nové bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds v hodnote 149€.

Zdroj: Mashable

 

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S10+ dostáva prvú aktualizáciu: Tlačidlo Bixby je konečne odomknuté

Značky: