Funkcia bola dostupná aj v minulosti.

Smartfóny radu Galaxy S11, resp. Galaxy S20 by mali dostať do výbavy obľúbenú funkciu, ktorú Samsung odstránil s uvedením prvej verzie nadstavby One UI. Reč je o profesionálnom režime záznamu videa. Na novinku upozornil portál XDA Developers, ktorý našiel náznaky staronovej funkcie v zdrojovom kóde operačného systému Android 10 pre Galaxy Note 9.

Režim profesionálneho záznamu videa bol medzi používateľmi Samsung smartfónov obľúbený. Jeho odstránenie v nadstavbe One UI spôsobilo negatívne ohlasy. Podľa dostupných informácií by sa však táto funkcia mala vrátiť spoločne s novými vlajkovými loďami Galaxy S11/S20. Eventuálne môžu tento režim dostať aj staršie modely vo forme aktualizácie.

Tohtoročné vlajkové lode dostanú aj nové funkcie, ktoré uľahčia tvorbu profesionálne vyzerajúceho videa. Jednou z noviniek má byť tzv. Director’s View, ktorý umožní uzamknúť zaostrenie na objekt – toto zaostrenie bude aktívne aj počas prepínania medzi jednotlivými fotoaparátami v telefóne. A Galaxy S11/S20 takisto ponúknu záznam videa v 8K rozlíšení.

Zdroj: XDA Developers

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S11+: Takto bude vyzerať jeho zadný fotoaparát

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit