Spoločnosť chce nadviazať na úspechy modelu Galaxy S20 FE

Pripravovaný Galaxy S21 FE by mal namiešať ingrediencie v rovnakom pomere, aký sme videli už pri jeho predchodcovi. Novinka by si tak mala zachovať tie najlepšie vlastnosti vlajkových modelov Galaxy S21, pričom oželie jej nadštandard. Samozrejmosťou bude prijateľná cena.

Vo výbave by sa mal objaviť 120 Hz 6,5-palcový Amoled displej s rozlíšením FullHD+, trojitý fotoaparát s teleobjektívom, veľká operačná pamäť a Snapdragon 888/Exynos 2100.

Plánovaný dátum predstavenie je október 2021, pričom predobjednávky by mali byť spustené 20. októbra. Aktuálne aj kórejský portál ETNews potvrdil, že telefón je skutočne pripravený na októbrové predstavenia. Opak tvrdia kórejskí operátori, ktorí o uvedení Galaxy S21 FE na trh nemajú žiadne informácie.

Po mnohých fámach o oneskorení výroby, nedostatku čipov a posune termínu vydania až na január, zdroje z dodávateľského reťazca teraz tvrdia, že Galaxy S21 FE sa dostal do masovej výroby bez problémov v dodávateľskom reťazci.

Galaxy S21 FE mal byť pôvodne uvedený na trh v auguste, súčasne s modelmi Samsung Z Fold3 a Flip3 na akcii Unpacked, avšak vieme, že sa tak nestalo. Ukázalo sa, že výroba telefónu bola ešte v júni náhle zastavená kvôli nedostatku komponentov a uvedenie na trh bolo odložené na oveľa neskorší termín, než sa plánovalo. 

Aj keď sa situácia s nedostatkom čipov upokojuje, uvedenie Galaxy S21 FE na trh môže byť postupné a rozdelené podľa regiónov. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.