Telenovela pokračuje ďalej.

Pritom iba nedávno sme sa dozvedeli, že kórejská spoločnosť predstavenie modelu Galaxy S21 FE údajne celkom zrušila. Za ostatných niekoľko dní sa veľa zmenilo, pričom nová správa z portálu SamMobile je veľmi zaujímavá. Podľa zdrojov portálu sa zdá, že spoločnosť Samsung by mohla uvedenie série Galaxy S22 odložiť v prospech Galaxy S21 FE, čo naznačuje, že tento telefón bude na trh nakoniec uvedený.

Dôvodom odkladu je to, že Samsung si myslí, že uvedenie modelu Galaxy S21 FE by mohlo zapríčiniť zníženie počtu záujemcov o vlajkovú sériu Galaxy S22. Ak totiž existuje lacnejšia alternatíva, mohla by prilákať množstvo zákazníkov, ktorí by si namiesto modelov série Galaxy S22 kúpili lacnejší a stále dobre vybavený telefón. 

Táto úvaha má pritom aj malé nedostatky. Keď si odmyslíme, že predchádzajúce správy sa pohrávali s myšlienkou skoršieho uvedenia série Galaxy S22 ešte tento rok, model Galaxy S21 FE by bol v roku 2022 považovaný za „starinku“ a nie príliš aktuálny telefón. 

Samsung Galaxy S FEZdroj: LetsGoDigital
Galaxy S21 FE

Navyše je tu aj ďalší dôvod, prečo sa mnohí tešia na Galaxy S22. Jedným z hlavných dôvodov môže byť aj avizované predstavenie novej čipovej sady Exynos 2200 s grafickým procesorom od AMD a podporou funkcie ray tracing.

Aby sme zhrnuli, na aké termíny nám nové správy zmenili predstavenia jednotlivých modelov, tak tie sú nasledovné: Galaxy S21 FE bude na trh údajne nenápadne uvedený v januári a séria Galaxy S22 by sa mohla presunúť až na koniec februára, pokým sa bude konať veľtrh MWC.

Je pritom veľmi zaujímavé, že za pomerne krátky čas sa dozvedáme pomerne protichodné informácie. Ako to celé nakoniec dopadne ukáže až čas. Nám sa celkom pozdávala predchádzajúca správa, ktorá tvrdí, že séria Galaxy S22 príde koncom decembra a Galaxy S21 FE sa na trh nedostane vôbec.

Zdroj: SamMobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.