Ďalšia obeť globálneho nedostatku čipov?

Samsung Galaxy S21 FE patrí medzi najočakávanejšie telefóny tohto leta. Jeho predchodca, model Galaxy S20 FE, si získal veľkú popularitu medzi používateľmi aj odborníkmi z dôvodu kvalitného spracovania a veľmi dobrého pomeru cena/výbava. A hoci bol Galaxy S20 FE predstavený pred rokom v septembri, v prípade jeho novej generácie sa očakávalo uvedenie na trh už v auguste.

Najnovšie správy z Kórei však tvrdia, že Galaxy S21 FE sa oneskorí. Telefón bude podľa informácií portálu Yonhap News oficiálne predstavený v septembri alebo októbri. Dôvodom je vraj väčší dôraz na marketing skladateľných telefónov – pripravované novinky Galaxy Z Fold 3 a Galaxy Z Flip 3 by mali byť predstavené na tlačovej konferencii v auguste.

Samsung spoločne so skladateľnými telefónmi predstaví aj hodinky Galaxy Watch4 s operačným systémom Wear OS a slúchadlá Galaxy Buds 2. Následne, v septembri alebo októbri, uvedie na trh aj smartfón Galaxy S21 FE.

Internetom však v súvislosti s modelom Galaxy S21 FE kolujú aj ďalšie fámy. Samsung vraj musel pozastaviť jeho výrobu kvôli globálnemu nedostatku čipov. Samsung túto správu oficiálne vyvrátil, každopádne môže to byť dôvod, prečo sa uvedenie Galaxy S21 FE odložilo. A objavili sa aj informácie, podľa ktorých mal výrobca pripomienky ku kvalite dodávaných batérií.

Zdroj: Yonhap News 

Prečítajte si aj:

Aký je v skutočnosti Samsung Galaxy S20 FE? (Recenzia)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit