Dôvodom je očakávaný výkon a cena.

V najbližších týždňoch sa bude veľa ľudí tešiť z noviniek série Galaxy S22. Budú totižto používať to najvýkonnejšie a najlepšie, čo im Samsung dokáže v tomto čase ponúknuť. Ich zariadenia majú okrem iného vo výbave aj čipovú sadu Exynos 2200.

Portál Phandroid teraz informuje, že lacnejší a zatiaľ nepredstavený model Galaxy S22 FE údajne do svojej výbavy dostane čipset Dimensity 9000 od MediaTeku. Čo to však znamená pre budúcich majiteľov tohto zariadenia?

Tí budú pravdepodobne veľmi radi, že sa do Galaxy S22 FE dostane práve tento čipset. No tento istý dôvod veľa ľudí nahnevá. Hlavné tých, ktorí dali podstatne viac peňazí za jeden z už predstavených modelov série Galaxy S22.

Galaxy S21 FEZdroj: TOUCHIT.sk
Galaxy S21 FE a režim vlogera

Porovnávacie testy nedávno odhalili, že čipset Dimensity 9000 dokáže prekonať všetky čipové sady, ktoré sú aktuálne dostupné pre Android zariadenia.

V konečnom sumári to znamená, že model Galaxy S22 FE bude nielen lacnejší ako štandardný model Galaxy S22, ale bude aj výkonnejší. Samozrejme pri modeli Galaxy S22 FE neočakávame tak vyrovnanú výbavy. Pri niektorých parametroch určite príde ku kompromisom.

Aj keď si na Galaxy S22 FE budeme musieť počkať ešte niekoľko mesiacov, už teraz sa zdá, že pôjde o telefón, ktorý by nemal ujsť vašej pozornosti. 

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.