Súčasťou série je údajne aj kompaktný model so 6,06-palcovým displejom.

Vlajkové telefóny kórejského výrobcu sa každoročne tešia veľkému záujmu. Častokrát o nich vieme všetky podstatné informácie ešte pred ich samotným predstavením, no teraz sa k tým o sérii Galaxy S22 pridávajú ďalšie. Tie veľmi dobre zapadajú do celej skladačky technických parametrov, ktoré o jednotlivých zástupcoch série Galaxy S22 už poznáme.

Nová správa prezrádza, aké rozmery môžeme od jednotlivých modelov očakávať. Vďaka novým ochranným sklám sa pritom môžeme pozrieť aj na dizajn všetkých troch zástupcov série. 

Keďže nová várka informácií pochádza od leakera Ice Universe, môžeme ich považovať za dôveryhodné. Samsung Galaxy S22 Ultra je jednoznačne najväčším modelom zo série a (nielen) dizajnom sa viac podobá na zariadenia Galaxy Note. Tento dizajn sa vyznačuje ostrými rohmi displeja. To aj naznačuje, že so sériou Galaxy Note sa v budúcnosti už nepočíta.

Rozmery displejov

Predchádzajúce správy naznačovali, že štandardný model Galaxy S22 bude veľmi kompaktný a dostane 6,06-palcový displej, Galaxy S22+ bude mať 6,55-palcový displej a Galaxy S22 Ultra nakoniec najväčší 6,81-palcový displej. 

Ochranné sklá ďalej potvrdzujú, že všetky tri modely budú mať displeje s otvorom pre selfie kameru, ktorá bude umiestnená v strede. Selfie fotoaparát pod displejom budú mať zástupcovia série Galaxy S najskôr v roku 2023.

Očakávame, že novinky série Galaxy S22 budú predstavené vo februári 2022.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.