Novinka od Sony má slúžiť ako fotoaparát a kamera pre profesionálov.

Sony predstavilo nový smartfón s názvom Xperia Pro-I. Nejde o nástupcu modelu Xperia Pro, ale o úplne nový modelový rad s dôrazom na profesionálnu kvalitu zadného fotoaparátu. Tomu dominuje 1-palcový senzor z kompaktného fotoaparátu Sony RX100 VII, ktorý bol optimalizovaný pre použitie v telefóne.

12 Mpx hlavný fotoaparát ponúka variabilnú clonu na úrovni f/2.0 a f/4.0. Sekunduje mu 12 Mpx teleobjektív so senzorom o veľkosti 1/2,9″ a clonou f/2.4. Vo výbave je tiež 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát s 1/2,5″ senzorom a clonou f/2.2. Fotografickú výbavu dopĺňa 8 Mpx selfie fotoaparát.

Sony Xperia Pro-IZdroj: Sony
Sony Xperia Pro-I

V predaji bude od decembra

HDMI port, ktorý bol vo výbave Xperie Pro, novinka neponúka. Z hľadiska ostatných parametrov je Xperia Pro-I veľmi podobná Xperii 1 III. Využíva procesor Snapdragon 888 s 12 GB RAM a 512 GB úložiskom. 6,5-palcový 4K OLED displej má obnovovaciu frekvenciu 120 Hz a pokrýva 100 % farebného priestoru DCI-P3.

Nechýba 4500 mAh batéria, 30 W nabíjanie, stereo reproduktory, 3,5 mm jack, odolnosť na úrovni IP68 a dedikované tlačidlo spúšte fotoaparátu. Operačný systém je Android 11.

Je zrejmé, že Sony sa svojim najnovším smartfónom snaží zaujať najmä používateľov, ktorí chcú využiť fotoaparát v smartfóne na profesionálne úkony. Veľký senzor sa podpisuje pod menej šumu v slabších svetelných podmienkach a umožňuje dosiahnuť prirodzený efekt rozmazaného pozadia. K dispozícii je tiež kvalitnejšie automatické zaostrenie.

Sony Xperia Pro-I sa dostane do predaja na vybraných trhoch v decembri. Európska cena telefónu je 1800 eur.

Zdroj: Sony

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit