Základný model údajne nedostane rovnakú výbavu ako drahší súrodenci.

Každý rok sa pred predstavením (nielen) vlajkových telefónov objavujú viaceré špekulácie. V aktuálnej ekonomickej situácii je však normálne očakávať plošné zvýšenie cien spotrebnej elektroniky, ktorá sa tak môže pre veľa ľudí stať menej dostupnou. Vlajkové telefóny sú zároveň akousi výkladnou skriňou výrobcov smartfónov, pretože majú odrážať ich technologickú vyspelosť.

Spotrebitelia pri nich každý rok očakávajú úplne nový dizajn, špičkové materiály, najnovší hardvér a exkluzívne softvérové funkcie. Práve tieto parametre robia z vlajkových telefónov čoraz menej dostupné zariadenia. To sa však údajne nebude týkať modelového radu Galaxy S23, ktorý by mal byť predstavený v prvom kvartáli 2023.

Portál Phandroid informuje, že základná verzia Galaxy S23 by mala byť dokonca lacnejšia ako jej predchodca. Naznačuje to aj tweet leakera chunvn8888, ktorý tvrdí, že kvôli zníženiu ceny by mal byť v tomto modeli použitý “obyčajnejší” vibračný motor. To znamená, že vibrácie telefónu by mohli byť menej výrazné v porovnaní so zvyškom modelového radu. Myslíme si však, že v tomto prípade bude skôr rozhodujúca cena, ako intenzita vibrovania. 

Na druhej strane si nemyslíme, že by toto rozhodnutie spoločnosti Samsung zabezpečilo až tak výrazné zníženie ceny. Je preto možné, že Samsung bude pri tomto modeli počítať s nižšou maržou, ako pri ostatných modeloch série Galaxy S23.

Hoci sa o telefónoch Galaxy S23 popísalo veľa, na potvrdenie niektorých kľúčových parametrov si budeme musieť ešte počkať. Dobrou správou pritom je, že budúci rok vo všetkých modeloch série Galaxy S23 uvidíme čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 2.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.