Predaj by mal byť spustený o týždeň neskôr.

Kórejská spoločnosť nám tento rok predstavila všetko, čo mala v pláne. Medzi hlavné udalosti, jedného z najväčších výrobcov smartfónov, každoročne patrí februárová udalosť s modelmi série Galaxy S, a augustová udalosť, na ktorej už niekoľko rokov uvádza skladacie telefóny série Galaxy Z Flip a Z Fold.

Najbližšie sa však môžeme tešiť na uvedenie noviniek série Galaxy S, ktorá je pre spoločnosť Samsung z pohľadu predajov veľmi dôležitá. Pripravovaná séria Galaxy S23 nám zároveň prezradí aj smerovanie ďalších produktov, ktoré budú uvedené neskôr v roku 2023.

Pripomeňme si, že modelový rad Galaxy S22 bol predstavený 9. februára 2022, pričom Galaxy S21 už 14. januára 2021. Nová správa z portálu Android Police teraz naznačuje, že Samsung plánuje dodržať aj pri novej generácii smartfónov podobný termín uvedenia, ako pri sérii Galaxy S22. Telefóny Galaxy S23 by tak mali byť predstavené už v prvý februárový týždeň. 

Aj v prípade série Galaxy S23 bude predaj spustený o niekoľko dní neskôr. Tentokrát by to malo byť 17. februára 2023. Je pritom pomerne prekvapujúce, že Samsung nenaskočil na vlnu skorších oznámení vlajkových lodí, ktorú môžeme vidieť pri konkurencii, a svoje telefóny uvedie v tradičnom termíne.

Galaxy S23 Ultra leakZdroj: Smartprix.com
Galaxy S23 Ultra

Hoci sa o telefónoch Galaxy S23 popísalo veľa, na potvrdenie niektorých kľúčových parametrov si budeme musieť ešte počkať. Ide napríklad o čipovú sadu Exynos 2300, ktorá by sa mala nakoniec objaviť vo vybraných regiónoch. Je pritom možné, že viacerí používatelia by v telefónoch Samsung Galaxy radšej videli Snapdragon 8 Gen 2.

Niektoré správy naznačujú, že v modeli Galaxy S23 Ultra sa objaví aj 200 Mpx fotoaparát, čo nie je až tak veľkým prekvapením. Je však vysoko pravdepodobné, že Samsung aj budúci rok vo svojich telefónoch Galaxy S23 ponechá “super pomalé nabíjanie”, keďže 25 W skutočne nemožno označiť za super rýchle. Zvyšné dva modely by sa mali uspokojiť so 45 W nabíjaním. 

Týmto telefónom by určite viac svedčalo nabíjanie s výkonom aspoň 65 W.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.