Údajne si ponechá starší 10 Mpx periskopický fotoaparát s 10-násobným priblížením.

Už pred mesiacom sa objavili správy, ktoré tvrdili, že nová generácia telefónov Galaxy S23 a S23+ bude mať vo svojej výbave rovnaký teleobjektív s 3-násobným priblížením, ktorý sa použil už pri ich predchodcoch. Podľa portálu GSMArena sa podobný scenár zopakuje aj v prípade modelu Ultra a jeho 10 Mpx periskopického fotoaparátu s 10-násobným priblížením.

Aj napriek tomu, že táto správa na svoje potvrdenie ešte len čaká, vieme, že 10 Mpx fotoaparát bol použitý aj pri modeloch Galaxy S21 Ultra a Galaxy S22 Ultra. Model S20 Ultra má vo svojej výbave 48 Mpx fotoaparát s periskopom. Je tak možné, že Samsung chce staviť na istotu, namiesto toho, aby príliš experimentoval.

Fotoaparáty Samsung Galaxy S22 UltraZdroj: GSMArena
Fotoaparáty Samsung Galaxy S22 Ultra

Hoci sa zdá, že rozlíšenie a možnosti priblíženia zostanú rovnaké, tak je tu stále priestor na zlepšenie kvality snímok. Samsung by tak mohol do novej vlajkovej lode priniesť lepšiu optiku, alebo kvalitnejší senzor. Rozhodne sú vítané vylepšenia aj na stane softvéru.

Pozrime sa však na druhý fotoaparát s teleobjektívom. Nateraz nie je jasné, či aj pri ňom Samsung zostane verný tradičnej konfigurácii a opäť ponúkne 10 Mpx senzor a 3-násobné priblíženie.

Medzi najočakávanejšie vylepšenie zostavy fotoaparátov sa považuje zvýšenie rozlíšenia hlavného fotoaparátu, ktorý by mal dostať senzor HP1 (1/22″, 0,64 µm) s rozlíšením 200 Mpx. Ten by nahradil už starší 108 Mpx senzor 108MP HM3 (1/1,33″, 0,8 µm). 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.