Hardvér však nie je všetko.

Samsung pred pár dňami predstavil smartfóny série Galaxy S24. Najväčšiu pozornosť logicky pútal najlepšie vybavený model Samsung Galaxy S24 Ultra a potom nové funkcie umelej inteligencie, ktoré dostali do výbavy všetky telefóny série Galaxy S24.

O základnej a Plus verzii série Galaxy S24 sa toho zatiaľ veľa nehovorilo a nepísalo. Riešil sa maximálne návrat procesora Exynos do týchto modelov, avšak ostatné parametre ostali bez väčšej pozornosti – zväčša sa odbili krátkymi vetami z informácií, ktoré boli publikované v technických špecifikáciách telefónov.

Jedným z týchto parametrov sú aj fotoaparáty, ktoré ponúkajú telefóny Galaxy S24 a Galaxy S24+ a tie sú z hardvérového hľadiska totožné s predchádzajúcou generáciou. Samsung nespravil žiaden zásah do senzorov a tak nová generácia ponúka 1/1,56-palcový 50 Mpx hlavný senzor ISOCELL GN3, ultraširokouhlý senzor IMX564 o veľkosti 1/2,55 palca a 1/3,94-palcový 10 Mpx teleobjektív S53K1. Predný fotoaparát má rozlíšenie 12 Mpx a využíva senzor 35K3LU.

Rovnakú výbavu ponúkli aj telefóny Galaxy S23 a Galaxy S23+. Neznamená to však, že by smartfóny série S23 a S24 fotili totožne. Dá sa predpokladať, že Galaxy S24 a S24+ ponúknu kvalitnejšie fotky vďaka lepším procesorom a zabudovanej umelej inteligencii.

Medzi zlepšeniami tohtoročnej generácie by mala byť aj lepšia vernosť podania farieb a rozumnejšie vyostrovanie detailov na fotkách, ktoré by už nemali byť tak prehnane ostré ako v minulosti. Keď nám telefóny prídu na test do redakcie, zistíme, aká je realita.

Zdroj: vlastné, Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit