Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 48. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Google Správy v tichosti získali novú funkciu

Formát Ultra HDR pre obrázky je pomerne novým formátom, ktorý umožňuje obrázkom ukladať viac informácií o intenzite svetla. Výsledkom sú teda kvalitnejšie obrázky s detailnejšími a vernejšími farbami a tieňmi. Tento formát si po novom adaptovali aj Google Správy, čo je východiskovou aplikáciou pre odosielanie správ pre väčšinu smartfónov s operačným systémom Android.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Séria Samsung Galaxy S24 je skoro tu, internetom kolujú fotografie a kompletné špecifikácie

Smartfóny rodiny Samsung Galaxy S24 by mali byť oficiálne predstavené 17. januára 2024. Portál windowsreport však v predstihu publikoval doteraz najdetailnejšie informácie o pripravovaných telefónoch. Zverejnil ich fotografie a kompletné špecifikácie.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. AnTuTu má nového rekordéra. S prehľadom prevalcoval konkurenciu

Porovnávaciu platformu AnTuTu pozná veľa používateľov Android zariadení. Jej dôveryhodnosť je po kauze z roku 2020 značne naštrbená, avšak stále dokáže poskytnúť pomerne relevantné informácie o výkone smartfónov. Je pritom všeobecne známe, že používatelia sa už tak nesústredia na hrubý výpočtový výkon svojich zariadení, ako tomu bolo v minulosti, ale skôr sa zameriavajú na ich plynulosť a používateľský zážitok, ktorý je častokrát diametrálne odlišný od bodov získaných v AnTuTu.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Zo služby Google Disk miznú súbory

Cloudové úložisko nemusí nutne znamenať absolútnu bezpečnosť vašich súborov. Presvedčiť sa o tom mohli používatelia služby Google Disk, ktorým sa strácajú súbory. Objavujú sa prípady kedy niektorí majiteľom chýbajú súbory za posledné mesiace. Online služby na ukladanie súborov sú spravidla bezpečnejšie ako ukladanie súborov na bežný externý disk. Ide najmä o to, že mnohé majú funkciu na podporu obnovenia odstránených súborov alebo vytvárajú verzie súborov. To je vhodné najmä pri ukladaní dokumentov kancelárskych balíkov.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Netflix už o pár dní prinesie legendárne GTA

Netflix rozširuje ponuku hier, ktoré ponúka svojim predplatiteľom bezplatne. Najnovším prírastkom bude legendárna séria Grand Theft Auto. Jej trilógiu Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition si budú môcť stiahnuť majitelia smartfónov a tabletov so systémom Android a iOS už 14. decembra.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. JBL PartyBox Ultimate: tak toto vám doslova vyrazí dych. Špeciálna cena s kódom!

JBL vyrába úžasné produkty a je doslova radosť ich testovať. V prípade JBL PartyBox Ultimate si našu radosť z testovania užili aj ľudia na iných poschodiach v rámci biznis centra, kde sídli naša redakcia. PartyBox Ultimate totiž vytvorí tak silný zvuk, že ho počuť prakticky všade.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: