Stane sa tak až začiatkom roka 2024.

Aj vďaka tomuto časovému predpokladu sa dozvedáme, ako dlho trvá zavedenie štandardu Wi-Fi 7 do praxe. Prvýkrát sme o ňom počuli ešte v roku 2019, čo je rok, kedy bol uvedený štandard Wi-Fi 6. O rok neskôr sme sa dočkali vylepšenia v podobe Wi-Fi 6E, ktoré má “pripraviť pôdu” práve pre Wi-Fi 7. Takto veľký časový rozostup je pritom celkom pochopiteľný, keďže ešte dnes mnohí považujú Wi-Fi 6 za horúcu novinku a na nový štandard sa musí pripraviť aj veľké množstvo výrobcov.

Nová správa z portálu GSMArena naznačuje, že prvé telefóny s podporou štandardu Wi-Fi 7 by mali na trh prichádzať v prvej polovici roka 2024. Aj preto sa očakáva, že práve Galaxy S24 by mal byť jedným z prvých telefónov, ktoré získajú podporu tohto nového štandardu, keďže telefóny série Galaxy S sú štandardne uvádzané začiatkom kalendárneho roka.

Wi-Fi 7Zdroj: GSMArena
Wi-Fi 7

Wi-Fi 7 oproti predchádzajúcej generácii prinesie aj rôzne vylepšenia. Bude približne 2,4-krát rýchlejšia ako súčasné štandardy Wi-Fi 6 a Wi-Fi 6E, a údajne má ponúknuť aj oveľa nižšiu latenciu. Jednou z ďalších predností tejto generácie Wi-Fi bude aj nová technológia na zníženie rušenia signálov. Qualcomm uvádza, že prenosová rýchlosť má byť na úrovni až 33 Gb/s.

Zariadenia podporujúce Wi-Fi 7 budú môcť využívať 300 MHz kanály a prinesú vylepšenia v oblasti fyzického riadenia (PHY) a riadenia prístupu k médiu (MAC), pričom budú stále pracovať s existujúcimi frekvenciami 2,4 GHz, 5 GHz a 6 GHz

Očakávame, že aj ďalšie zariadenia s podporou Wi-Fi 7 budú na trh uvedené až v roku 2024.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.