Titán je ťažší ako hliník, ale výrobca vraj hmotnosť udrží na prakticky rovnakej úrovni.

Tohtoročný Samsung Galaxy S23 Ultra rám z tvrdeného hliníka, ale budúcoročný Galaxy S24 Ultra by mal byť ešte pevnejší a odolnejší, pretože sa hovorí, že bude mať titánový rám.

To by zároveň ale mohlo znamenať zvýšenie hmotnosti tohto už i tak dosť ťažkého telefónu, keďže titán je ťažší ako hliník. Známy a overený zdroj rôznych únikov na Twitteri Ice Universe však tvrdí, že sa tak nestane.

Ako konkretizoval, Samsung Galaxy S24 Ultra bude vážiť 233 gramov, takže bude o jeden gram ľahší ako Galaxy S23 Ultra. To znamená, že výrobca bude musieť dosiahnuť úsporu hmotnosti pri niektorom inom komponente telefónu.

Čo sa týka ostatných zvestí, kolujúcich o budúcej vlajkovej lodi, pripomeňme, že by mala mať lepšiu obrazovku so 144 Hz obnovovacou frekvenciou a 50 Mpx trojnásobný teleobjektív. Ten by nahradil súčasný 12 Mpx a zabezpečil by tak lepšie fotografie pri zoomovaní v rozsahu 3,1 až 9,9 priblíženia. Naopak, meniť sa nemá hlavný 200 Mpx snímač Isocell HP2 ani 10 Mpx desaťnásobný teleobjektív či 12 Mpx selfie kamera.

U Ultry by mal byť až na drobné zmeny zachovaný aj dizajn zariadenia, ale je možné, že väčšie rozdiely vzhľadu v porovnaní so súčasnou generáciou budú u dvoch nižších modelov S24 a S24 Plus. Spomína sa tiež návrat vlastného procesoru Exynos, 65-wattové nabíjanie a možná dvojsmerná satelitná komunikácia.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.